iPhone 5S slaat vingerafdruk niet op als foto

Het lijkt erop dat de iPhone 5S goed met je vingerafdruk om zal gaan. Een woordvoerder van Apple heeft namelijk aangegeven dat je vingerafdruk als digitale handtekening opgeslagen wordt in een versleuteld bestand.

iPhone 5S slaat vingerafdruk op als databestand

Apple gaf in een promotievideo aan dat de scanner op de iPhone 5S als het ware een foto met hoge resolutie van je vinger maakt. Een foto van je vingerafdruk is natuurlijk gemakkelijk te ontfutselen en niet helemaal veilig. Het gevolg is dat een aantal mensen hun zorgen uitspraken over de werking van Touch ID. Een woordvoerder van Apple heeft nu echter aangegeven dat er geen foto gemaakt wordt. De uitleg in de video was dus gewoon zo gedaan om op een gemakkelijke manier de werking van de scanner uit te leggen.

Apple Touch IDWanneer je je vinger scant met de scanner die in de iPhone 5S zit wordt er een digitale handtekening gemaakt van jouw vinger en die handtekening wordt vervolgens opgeslagen op je telefoon in een versleuteld bestand. Het bestand zomaar uitlezen zal dus niet mogelijk zijn.

Lees de iPhone 5S preview hier op GSMacties.nl en je bent direct op de hoogte van alle iPhone-nieuwtjes!

iPhone 5S niet de eerste met vingerafdrukscanner

Een vingerafdrukscanner in een telefoon is best vernieuwend en er is geen twijfel over mogelijk dat het een van de speerpunten gaat worden van de iPhone 5S. De media en veel consumenten zijn in ieder geval razend enthousiast over Touch ID en zien het als dé nieuwe manier van smartphones beveiligen. Maar wat blijkt nu: in februari februari 2011 kwam de Motorola Atrix uit, compleet met vingerafdrukscanner. Sterker nog, die scanner in de iPhone 5S is gebaseerd op dezelfde techniek als de scanner in de Atrix!

Wat wij ons dan afvragen: hoe komt het dat mensen nu zo onder de indruk zijn van de mogelijkheid vingerafdrukken te scannen terwijl er twee jaar terug al een toestel was die het kon? Zou het iets te maken hebben met de marketingmagie van Apple? Een bestaande technologie pakken, in een hip jasje stoppen en er wat krachttermen tegenaan gooien.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , , ,