Google houdt Marshmallow evenement op 29 september

Marshmallow is de nieuwste versie van Android. Die naam is al bekendgemaakt maar de bijbehorende smartphones zijn nog niet bekendgemaakt. Dat gaat Google hoogstwaarschijnlijk doen op 29 september.

Google-29-september

Google heeft uitnodigingen verstuurd voor een evenement op 29 september. “Doe met ons mee voor een paar lekkere verrassingen en veel meer“, aldus de uitnodiging. In het Engels staat er op het einde ‘much s’more‘ en een s’more (of smore) is een marshmallow en een stukje chocolade tussen twee crackers. Het mag dus wel duidelijk zijn waar het evenement onder andere over zal gaan: Android 6.0 Marshmallow.

Nexus 5 en Nexus 6 op 29 september

Hoogstwaarschijnlijk worden ook de nieuwe Nexus 5 en Nexus 6 gepresenteerd. De nieuwe Nexus 5 is van LG en de nieuwe Nexus 6 is van Huawei, en dat is de eerste keer dat Huawei een Nexus-apparaat maakt.

LG-Nexus-5-2015-render

Huawei-Nexus-6-render

Google komt ook met nieuwe Chromecast

Mogelijk komt Google ook met nieuwe Chromecast-apparaten. Chromecast is een product van Google dat je in je televisie kunt steken. Vervolgens kun je het apparaatje gebruiken om media te streamen, of om Android-apps mee te openen op je televisie. De huidige versie is al razendpopulair en de nieuwste versie zou verbeterde WiFi hebben nieuwe features. Ook zou Google een speciale audio-versie van Chromecast aan gaan kondigen. Je kunt een speaker met draad aansluiten op deze Chromecast waardoor je in feite een draadloze speaker creëert.


Tags: , , , , , , ,