Ook LG gaat smartphones voorzien van maandelijkse updates

Na Google en Samsung heeft ook LG bekendgemaakt dat er maandelijks updates gaan komen voor smartphones. LG hoopt hiermee beter in te kunnen spelen op mogelijk lekken en foutjes in Android.

LG LogoMomenteel is er nog geen eenduidig updatebeleid voor Android-smartphones voor wanneer er een lek is. Iedere maand verstuurt Google een lijst met kwetsbaarheden naar fabrikanten maar daar werd in het verleden niet of nauwelijks actie op ondernomen. Nu er in korte tijd twee grote lekken in Android aan het licht zijn gekomen is de noodzaak voor een goed update-beleid belangrijker geworden. Fabrikanten moeten snel in kunnen spelen op nieuwe lekken en bekende kwetsbaarheden moeten zo snel mogelijk in de kiem gesmoord worden.

Google en Samsung maakten al bekend dat ze hun telefoons maandelijks van updates gaan voorzien om kwetsbaarheden op te lossen en LG heeft nu aangekondigd hetzelfde te gaan doen. De recente duurdere telefoons van LG, zoals de LG G3 en G4, krijgen de updates sowieso, maar over andere modellen is nog niks bekendgemaakt.

Volgens Google zullen honderden smartphones een update ontvangen om het Stagefright-lek te dichten.


Tags: , , , , , ,