Nederlandse LG G3 krijgt dit jaar nog Android 5.0

LG heeft bekendgemaakt dat Nederlandse en Belgische eigenaren van de LG G3 nog voor het einde van het jaar een update kunnen verwachten naar Android 5.0. Dat is veel sneller dan we gewend zijn van Android-updates.

LG G3Wanneer LG G3-gebruikers de update precies kunnen verwachten is niet bekend maar het zal nog voor het einde van dit jaar zijn. Daarmee zal LG een van de eerste fabrikanten zijn die de update uitbrengt voor een vlaggenschip. De eerste toestellen die de Android 5.0-update ontvangen zijn de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 en de Nexus 10. Deze krijgen op 3 november de update.

Dat LG nu bekendmaakt dat de LG G3 nog dit jaar de nieuwste versie van Android krijgt is een erg nette prestatie. Het gebeurt regelmatig dat de nieuwste versie van Android pas maanden na de release als update uitkomt. Dit komt doordat fabrikanten vaak nog wat aanpassingen moeten doorvoeren en ook zit er vaak een eigen interface in die vernieuwd moet worden.

Voor nu is LG de enige fabrikant dit belooft voor het einde van het jaar de Android 5.0-update aan te bieden, iets waar veel fabrikanten nog wat van kunnen leren.

Bron: GSM/HD

 


Tags: , , , ,