Geen updates meer voor oudere HTC’s

HTC heeft bekendgemaakt dat toestellen ouder dan een jaar geen updates meer zullen ontvangen. Dat betekent dat de high-end, een jaar oude, HTC One X+ geen updates meer zal ontvangen.

HTC One X en HTC One X+ krijgen geen updates meer

Feestdagen en wintermaanden - HTC One X+Wie een jaar geleden een high-end HTC heeft gekocht komt bedrogen uit want HTC heeft bekendgemaakt dat die toestellen geen updates meer zullen ontvangen. De HTC One X en X+ die midden en eind 2012 uit kwamen zullen door de keuze van HTC blijven steken op Android 4.2.2. Aan de hardware zal het niet liggen want de specificaties zijn meer dan voldoende om de nieuwste versie van Android te draaien, zelfs in combinatie met de Sense 5.0 skin van HTC. Een concrete reden heeft HTC niet gegeven voor de keuze maar vermoedelijk heeft het met het kostenplaatje te maken.

Geen updates meer vanwege financiën?

HTC verkeert momenteel in zwaar weer en heeft een ongelooflijk slecht jaar achter de rug. Ondanks mooie toestellen bleven de verkopen uit en werden er verliezen geboekt. Updates ontwikkelen kost geld omdat je er mensen voor in moet zetten en HTC steekt dat geld momenteel waarschijnlijk liever in andere zaken, waardoor een update voor oudere toestellen dus komt te vervallen. Van de andere kant wil je als klant geen telefoon kopen van een merk dat updates voor oudere toestellen laat vallen zonder enige reden, al helemaal als het ook gebeurt voor toestellen van een jaartje oud. Gelukkig is er altijd nog de wondere wereld van custom ROMS!

Bron: Telegraaf.nl


Tags: , , , , ,