HTC One serie aangekondigd: HTC One X, XL , S en V!

Er waren al vaker geruchten over verschenen maar nu is de One serie dan eindelijk officieel aangekondigd. De HTC One serie is de (voorlopige) line-up voor 2012 en zal vier verschillende toestellen bevatten.

Gaat de One serie HTC uit de negativiteit halen en terug naar de top brengen? 2011 is namelijk een bewogen jaar geweest met een enorme hoeveelheid toestellen en her en der wat problemen (denk aan het hele update debacle). HTC heeft aangegeven het anders te willen doen: minder toestellen, meer kwaliteit. De One serie moet de herintrede gaan worden van HTC in het topsegment van smartphones en moet de naam weer uit de negativiteit halen. Er zijn vier toestellen aangekondigd: in het topsegment vinden we de HTC One X en One XL, in het middensegment zit de HTC One S en de HTC One V zal het budgettoestel zijn..

HTC_One_Series_GlamourDe HTC One X zal het krachtigste toestel zijn in de serie en is direct het krachtigste toestel dat HTC tot nu toe gemaakt heeft. De One X heeft een 4,7 inch Super LCD2 scherm met een 720p resolutie en zal draaien op de quad-core Tegra 3 chip met een snelheid van 1.5GHz. Qua opslagruimte heb je 32GB tot je beschikking en dit is niet uit te breiden, wat we érg jammer vinden! Voor uitgebreide specificaties van de One X kun je terecht op de specificaties-pagina.

De HTC One XL is in feit hetzelfde als de One X, maar dan met ondersteuning voor LTE. Dit toestel zal naar verwachting dus ook niet uitkomen in Europa.

Dan de HTC One S, welke het kleine broertje van de One X is. Met zijn 4.3 inch Super AMOLED scherm een stukje kleiner, maar met de 1.5GHz dual-core processor nog steeds erg snel! Aan de achterkant vinden we een 8 megapixel camera met LED flits en om optimaal van je muziek te genieten is Beats Audio geïntegreerd in het toestel. De One S heeft overigens een primeurtje, want het is HTC’s dunste toestel ooit! Ook is de One S volgens HTC enorm sterk, omdat er gebruik gemaakt is van een speciale techniek om het aluminium 4x harder en krasbestendiger te maken. Voor meer specificaties kun je terecht op de pagina van de HTC One S.

Het goedkoopste toestel uit de line-up is de One V en wij dachten gelijk aan de HTC Legend. Het is een mooi, klein toestel met een 3.7 inch LCD scherm, een 1GHz single-core processor en 512MB RAM geheugen. Overigens draait de One V op Android 2.3, in tegenstelling tot de andere twee One toestellen en zit er een 5 megapixel camera in. Benieuwd naar de rest van de specificaties? Neem dan een kijkje op de specificaties-pagina!


Tags: , , , , , ,