HTC One V en Desire C krijgen geen Android 4.1

HTC heeft vandaag bekend gemaakt dat de budgettoestellen HTC One V en HTC Desire C de update naar Android 4.1 niet zullen krijgen. Dat betekent dat de toestellen blijven steken op Android 4.0.

HTC One V en HTC Desire C krijgen geen update

De HTC One V en HTC Desire C beschikken beide over Android 4.0, maar gebruikers zullen niet kunnen updaten naar Android 4.1. HTC heeft vandaag bekendgemaakt dat de twee budgettoestellen geen update naar Android 4.1 en Sense 4+ zullen ontvangen. Als reden wordt gegeven dat beide toestellen over te weinig werkgeheugen beschikken. Over de update naar Android 4.1 is HTC overigens nogal onduidelijk. Van de HTC One X en One S is duidelijk dat ze de update krijgen, maar niet wanneer. Van andere toestellen is niet duidelijk of en wanneer ze de update zullen ontvangen.

Updates voor de meesten niet erg belangrijk

Het gebrek aan updates zal voor de meeste mensen overigens niet heel veel uitmaken. Kijk bijvoorbeeld eens naar je telefoon en zeg tegen jezelf welke Android-versie (of een versie van een ander besturingssysteem) je erop hebt staan. De meeste mensen zullen het niet weten, en dat maakt ook niets uit zolang je gewoon je favoriete apps kunt gebruiken. Toch vinden wij het een kwalijke zaak dat twee relatief nieuwe toestellen geen update naar Android 4.1 zullen krijgen. Overigens zal Android 4.1 zelf ook niet het probleem zijn maar zal het probleem eerder bij (het vrij zware) Sense liggen.

Vergelijk alle Android telefoons

 

Bron: HTC


Tags: , , , ,