Android 5.0 heet toch Lollipop en geen Licorice

Oké, hier moeten we even een berichtje aan wijden. Vlak voor de aankondiging wist iedereen het zeker: Android 5.0 krijgt Licorice als naam mee. Maar uiteindelijk bleek dat toch niet zo te zijn. Google heeft een spelletje gespeeld en iedereen trapte erin!

Android 5.0 heet Lollipop!

Android-lolliesHet lijkt erop dat Google samen met de maker van de Android-sculpturen iedereen om de tuin heeft geleid. Enkele dagen voor de aankondiging van de naam van Android L hintte Giovanni Calbrese (de eigenaar van het bedrijf dat de Android-sculpturen voor Google maakt) er namelijk op dat de naam van Android 5.0 Licorice zou zijn. Als hij het zegt moet het wel kloppen toch? Althans, daar ging wel iedereen van uit.

Door een klein foutje van een ontwikkelaar werd echter duidelijk dat Lollipop wel eens de echte naam zou kunnen zijn en in een video van Google waren diverse mogelijke Android-namen te zien maar Licorice en Lollipop ontbraken. Uiteindelijk is de naam dus Lollipop geworden.

Welke toestellen krijgen de update?

Google heeft al bekendgemaakt dat de Nexus 4 en 5 de update zullen ontvangen. Ook Ook Motorola heeft bekendgemaakt dat diverse toestellen de update zullen ontvangen: de Moto X, de Moto G, de nieuwe Moto G, de Moto E, Droid Ultra, Droid Maxx en de Droid Mini. Wat andere merken als Samsung, HTC, LG en Sony gaan doen is nog niet bekend maar ook zij zullen waarschijnlijk diverse toestellen updaten naar Android 5.0.


Tags: , , , , ,