Gaat Android 5.0 Lollipop heten in plaats van Licorice?

Iedereen was er bijna zeker van: Android L (Android 5.0) gaat Licorice heten. Of toch niet? Nu lijkt het erop dat de L mogelijk voor Lollipop staat. Waren alle hints die wezen op Licorice bedoeld om iedereen op een dwaalspoor te brengen?

Android Licorice of Lollipop?

Android-L-namenThemendous maakt de sculpturen van de Android-versies voor Google. De baas van dat bedrijf, Giovanni Calbrese, heeft de afgelopen tijd wat hints achtergelaten die zouden wijzen op Licorice als naam voor de nieuwe Android-versie. Als hij het zegt moet het wel kloppen toch? Misschien niet helemaal! Het zou zomaar kunnen dat de beste man iedereen op een dwaalspoor gebracht heeft zo vlak voor de bekendmaking van de naam.

Google heeft een teaservideo uitgebracht van Android 5.0 en daarin zien we diverse lekkernijen (in de vorm van mensen met een pak) die auditie doen. In de video zien we Lemon Meringue Pie, Lava Cake, Lady Finger en Lemon Drop. Die vier namen kwamen eerder ook al voor in een plaatje dat HTC de wereld in hielp. De enige afwijkende naam is Lemon Drop, maar dat komt redelijk overeen met Lemonade. Twee namen ontbreken: Lollipop en Licorice.

Android-Lollipop-logoDeze week verscheen er een screenshot online van een Android-ontwikkelaar. In de screenshot is een debug-icoontje te zien van iets dat lijkt op een Android-lollie. Zou dat kunnen wijzen op Lollipop als de naam voor de nieuwe versie van Android? Opmerkelijk genoeg heeft Google de pagina wat de screenshot geplaatst was offline gehaald.

Toen Android 4.4 op het punt stond uit te komen was iedereen er zeker van dat Google de naam Key Lime Pie zou gebruiken. Er waren hints, geruchten, gelekte dingen en alles wees op die naam. Iedereen was dan ook verbaasd dat Google voor de naam KitKat was gegaan. Hetzelfde zou hier kunnen gebeuren. Iedereen is er zeker van dat Licorice de naam zal worden, maar wat als Google toch voor Lollipop gaat? Of misschien zelfs een geheel onbekende naam?

De kans is groot dat Google Android 5.0 L vandaag officieel uit de doeken gaat doen.

Bron: Pocketnow & Slash Gear


Tags: , , , , ,