Google gaat groots uitpakken met Android 5.0

Er is een interessant gerucht opgedoken over de lancering van Android 5.0 (Jelly Bean). Google zou namelijk met meerde hardware-fabrikanten in gesprek zijn voor de maak van meerdere Nexus-toestellen.

Jelly BeanThe Wall Street Journal zou van anonieme bronnen vernomen hebben dat Google met vijf verschillende fabrikanten in gesprek zou zijn over de maak van Nexus-toestellen. Een ‘Nexus’ is altijd de eerste smartphone met een nieuwe Android versie. Normaal komt er maar één Nexus uit voor een nieuwe Android versie, maar deze keer wil Google vijf Nexus-toestellen uitbrengen. Dat is echter niet het enige sappige gerucht over Google en de Nexus-toestellen. Zo zou Google de smartphones zelf willen gaan verkopen in eigen winkels. Zo komen providers niet aan de verkoop te pas. Het doet ons een beetje denken aan wat Apple doet met de iPhone.

Eind juni zouden de toestellen aangekondigd worden op een evenement/conferentie van Google met een mogelijke release ergens in eind november. Het is echter wel érg snel na de lancering van Android 4.0 en dit zal (in onze ogen) voor nog meer fragmentatie zorgen. Ook snappen we niet helemaal waarom Google vijf verschillende Nexus-toestellen uit wil gaan brengen van verschillende merken. Het zijn echter allemaal nog maar geruchten en na de vele foute berichten over de iPhone 4S en Galaxy S3 weten we allemaal wel hoe serieus we het gros van de geruchten moeten nemen.

Bron: The Wall Street Journal


Tags: , , , ,