Gerucht: Motorola wordt Google-smartphone fabrikant

Er gaan wilde geruchten de rondte in de smartphonewereld. Google zou namelijk, na de afronding van de overname van Motorola, de fabrikant willen gebruiken voor de maak van ‘Google-smartphones’.

Evil AndroidWe kennen allemaal de Nexus telefoons. De paradepaardjes van het Android besturingssysteem. Welke fabrikant zo’n toestel maakt verschilt per toestel en wordt pas bepaald bij het uitbrengen van een nieuwe versie van het besturingssysteem. We weten ook allemaal dat Google momenteel druk bezig is met een overname van Motorola, maar niemand weet precies wat de reden daarachter is. De een zegt patenten, de ander zegt technologie en nu zijn er geruchten verschenen over nog een ander plan. Tegenover Business Insider hebben anonieme bronnen beweerd dat Google van plan is om Motorola te gebruiken voor de productie van eigen smartphones. Dit druist in tegen eerdere beweringen van Google waarbij gezegd werd dat Motorola niet voorgetrokken zou worden.

Het plan is volgens de bronnen als volgt: Google wil samen met Motorola werken aan een eigen smartphone. Omdat Motorola straks (als de koop rond is) van Google is kan er perfect samengewerkt worden. Hardware en software kunnen heel precies op elkaar afgestemd worden, waardoor je in theorie een telefoon krijgt als de iPhone, waarbij Apple alle touwtjes in handen heeft. Is dit Google’s echte plan? Willen ze een iPhone killer maken door een smartphone in eigen huis te ontwikkelen?

Andere fabrikanten, zoals HTC en Samsung zijn overigens niet bepaald blij met de mogelijke plannen. Zij hebben nu nog de kans om een Nexus telefoon te maken die centraal staat voor een bepaalde Android versie, maar dat kan wel eens heel snel verleden tijd zijn. Mocht het plan van Google doorgaan dan is er een goede kans dat third-party Android fabrikanten samenspannen om Google te dwingen van het plan af te zien. Het is dus interessant om te zien wat voor staartje dit verhaal gaat krijgen.

Bron: Business Insider


Tags: , , ,