Google neemt Motorola Mobility over

Voor vele is maandag een trage dag. Het begin van de week, nog gaar van het weekend en een lange saaie drukke week voor de boeg met stapels papier op je bureau. Google pakt dat echter wat anders aan.

Google koopt Motorola MobilityWat doet Google op maandag? Die brengt naar buiten dat het Motorola Mobility over gaat nemen! Motorola is een paar jaar terug best succesvol geweest in Nederland met hun Razr serie. Op dit moment hebben ze alleen de Defy op de markt hier en die telefoon doet het niet bijzonder goed. In de Verenigde Staten doet Motorola het echter een heel stuk beter. Daar hebben ze het alleenrecht gekocht van Google voor het gebruik van de naam ‘Droid’. Er wordt veel reclame voor gemaakt en de toestellen doen het behoorlijk goed.

Echter zijn de toestellen zelf niet de voornaamste reden voor Google om 12,5 miljard dollar te betalen voor Motorola Mobility. Waarschijnlijk is de voornaamste reden namelijk patenten. Ook wil Google middels deze koop het Android eco-systeem een flinke duw in de rug geven. Overigens blijft Google gewoon nog Android uitgeven op toestellen van andere fabrikanten. Sterker nog, partners van Google zijn zeer enthousiast over de overname:

HTC CEO Peter Chou: “we verwelkomen vandaag het nieuws van de overname, waaruit blijkt dat Google zeer toegewijd is aan het verdedigen van Android, haar partners en het gehele ecosysteem.”

Sony Ericsson president en CEO Bert Nordberg: “ik verwelkom Google’s toewijding tot het verdedigen van Android en haar partners.”

LG president en CEO Jong-Seok Park: “we verwelkomen Google’s toewijding tot het verdedigen van Android en haar partners.”

Tevreden partners dus. Hoe de deal verder gaat uitpakken is nog niet bekend. Zo wisselde Google tussen partners als het ging om het uitbrengen van een nieuw Android vlaggenschip (de Nexus One en Nexus S bijvoorbeeld). Ook is het onduidelijk hoe het eruit gaat zien voor Moto Blur, de grafische schil die Motorola zijn toestellen meegaf.

Hier een aantal Droid reclames uit de Verenigde Staten:

httpv://www.youtube.com/watch?v=w83UQkiuNZQ

httpv://www.youtube.com/watch?v=U8K83gR7Qmc

httpv://www.youtube.com/watch?v=aMElOHEwfUA

httpv://www.youtube.com/watch?v=o9fXYQjwR0w