Google kondigt Android KitKat aan

Google heeft bekendgemaakt dat de nieuwe versie van Android de naam KitKat zal krijgen. Het kan zijn dat die naam je bekend voorkomt en dat klopt: er wordt voor de naam samengewerkt met de merknaam KitKat, bekend van de chocolade repen!

Android 4.4 ‘KitKat’ is wereldkundig gemaakt

Er is een nieuw Android-beeld verschenen voor het hoofdkwartier van Google en er is een video uitgebracht door KitKat. Dit alles is een aanloop naar de introductie van Android 4.4, welke dus de naam KitKat draagt. Behalve de foto en het filmpje is er nog niks bekend over de nieuwe versie maar een officiële introductie compleet met een release-datum en nieuwe functies kan nooit lang op zich laten wachten.

Android KitKatKitKat in plaats van Key Pie Lime

Oorspronkelijk zou de nieuwe Android-versie ‘Key Pie Lime’ gaan heten maar die naam zou geschrapt zijn omdat het niet lekker klinkt. In plaats daarvan is het dus KitKat geheten. Goede reclame dus voor beide bedrijven en daar zal dan ook wel een flinke smak geld mee gepaard gaan. Niet? Nee, want door beide bedrijven wordt niks betaald. Ze wilde gewoon iets leuks en onverwachts doen.

In een interview met de BBC hebben zowel Google als KitKat (het bedrijf achter Nestle) overigens een boekje open gedaan over de totstandkoming van de samenwerking.

Een van de snacks die we in onze keuken hebben voor tijdens het programmeren in de late uurtjes is KitKat en iemand zei toen: hey, waarom noemen we de release niet KitKat? We wisten niet eens tot welk bedrijf de merknaam toebehoorde en we dachten dat onze keuze voor KitKat lastig zou worden. Maar toen dachten we, waarom ook niet? En toen hebben we besloten om contact op te nemen met de mensen van Nestle“, aldus John Lagerling, senior director van Android Global Partnerships. Eind november werd er een telefoontje gepleegd naar het advertentiebureau van Nestle om het voorstel af te ronden en de dag daarna werd in een conference call van Nestle de deal bevestigd. “Om eerlijk te zijn, we besloten binnen een uur het gewoon te doen“, vertelt Patrice Bula, marketing chief van Nestle, aan de BBC.

KitKat 4.4 gepresenteerd door… KitKat

De video die KitKat uit heeft gebracht is overigens wel een geval apart. KitKat 4.4 wordt namelijk gepresenteerd in de video, en die presentatie gebeurd op een manier die we kennen van bijvoorbeeld Apple. De video is uiteraard niet serieus bedoeld maar de link naar smartphones is duidelijk te leggen en de 4.4 slaat natuurlijk op Android.

KitKat.com is overigens omgetoverd tot iets dat we kennen van smartphones: kernwoorden, foto’s en specificaties en dat allemaal mooi geplaatst op de website. Het is erg grappig om te zien!

Op diverse websites wordt overigens al ijverig nagedacht over vervolgnamen voor Android om KitKat op te volgen. En dan krijg je al snel Android Lyon, Android Milky Way, Android Nutella, Android Orea, Android Peppermint, Android Rolo en Android Slush Puppy.

Bron: Twitter, BBC & KitKat


Tags: , , , , , ,