Google gaat vanavond Android 5 Lollipop aankondigen

Het is nog niet officieel bevestigd maar de kans is zeer groot dat Google vanavond Android 5 Lollipop aan gaat kondigen. Google zal dat doen tijdens de I/O-conferentie die vanavond om 18:00 Nederlandse tijd start.

Android 5 Lollipop wordt vanavond aangekondigd door Google

lollipopAndroid 5 een nieuw uiterlijk krijgen, maar ook zullen er nieuwe apps aanwezig zijn. Een aantal van die apps zijn mogelijk gericht op Android Wear, het besturingssysteem voor smartwatches. Ook multitasking zou verbeterd zijn en het zal mogelijk zijn om te reageren op notificaties zonder de app te openen. Een zelfde mogelijkheid is ook aanwezig in de nieuwste versie van iOS.

Een andere overeenkomst met iOS is een speciaal gedeelte in het besturingssysteem dat zich richt op het monitoren van je gezondheid. Waar iOS Healthbook heeft zal Android 5 uitgerust zijn met Google Fit. Ook zal er ondersteuning komen in Android voor 64bit-processors.

Vanavond gaat Android 5 waarschijnlijk aangekondigd worden tijdens Google I/O en de naam van Android 5 zal waarschijnlijk Lollipop zijn. Na de aankondiging van Android 4.4 KitKat werd op diverse fora gediscussieerd over het gebruik van merknamen in andere versies van Android en een veel gehoorde naam voor de nieuwste Android-versie was Lion. Google lijkt echter niet voor een merknaam te gaan deze keer. In een Tweet van HTC was de naam Lollipop ook te zien, naast nog een paar andere mogelijke namen.

 


Tags: , , , , ,