Een smartwatch die eruit ziet als een stijlvol horloge?

Motorola heeft al laten zien dat een smartwatch er niet perse uit hoeft te zien als een vierkant stukje techniek dat alleen bedoeld is voor gadget-fanaten. Maar het kan nog beter, en dat laat Gábor Balogh zien met zijn smartwatch-concept.

Een traditioneel horloge met een schermpje en slimme functies

Als we kijken naar de Pebble, de Gear van Samsung, de SmartWatch van Sony of diverse andere modellen van andere merken dan zien we dat de meeste smartwatches redelijk vierkant zijn vormgegeven. Naast die vormgeving is het horloge vaak ook redelijk dik vanwege alle hardware die erin zit. Niet echt iets voor de stijlbewuste mensen dus. Het doet een beetje denken aan de multifunctionele digitale horloges die in de 80’s en 90’s populair zijn geweest. Toen waren die horloges vooral voor de kleine groep gadgetfanaten en dat is nu niet veel anders. Het design moet anders om de massa aan te spreken en daar heeft Gábor Balogh op ingespeeld met zijn design.

Gábor wilde een smartwatch dat dezelfde kwaliteit heeft als een traditioneel horloge, met functies die allemaal belangrijk zijn, die makkelijk te koppelen is aan een smartphone en die je kunt bedienen zonder dat het scherm vies wordt. Het resultaat is dit prachtige stukje design:

Slim horloge van GáborDe tijdaanduiding is digitaal waardoor je de wijzers aan kunt passen, je kunt apps openen door op de rand van het scherm te drukken, en je kunt diverse apps openen zoals het weer, je gezondheid, muziek, kalender, navigatie, stopwatch en een kompas. Naast al die apps zou het ook mogelijk moeten zijn om te bellen en berichtjes te sturen. Klinkt allemaal best mooi en waarschijnlijk zou het bovenstaande horloge nog best populair kunnen worden ook (mits de prijs juist is). Misschien dat Gábor eens moet gaan praten met de mensen van Google Wear!

Slim horloge van Gábor - appsIs het design van Gábor nou te de toekomst of blijven we de komende jaren zitten met die vierkante mini-smartphones die om je pols heen zitten?

Bron: Behance


Tags: , , , , ,