Motorola laat normaal ogende smartwatch zien

Google heeft Android Wear aangekondigd, een besturingssysteem dat zich toespitst op draagbare apparaten. Motorola heeft op zijn beurt direct het eerste toestel aangekondigd dat gebruikmaakt van Android Wear.

Google kondigt Android Wear aan

Android Wear is een speciale versie van Android, gericht op draagbare apparaten. In eerste instantie zal Android Wear zich richten op smartwatches maar later moet het ook gebruikt gaan worden voor andere apparaten. Het besturingssysteem laat je de meest belangrijke informatie zien wanneer jij het nodig hebt. Net als met Google Glass kun je aan je Android Wear-apparaat vragen stellen. Je zegt “Ok Google” gevolgd door je vraag. Je kunt het commando ook gebruiken voor het bellen van een taxi, het versturen van een sms’je, een notitie maken, alarm zetten, etc. Het is met Android Wear ook mogelijk je gezondheid in de gaten te houden. Via fitness-apps wordt je snelheid, afstand en andere informatie doorgegeven aan jou. Ontwikkelaars kunnen nu al aan de slag met de developer preview.

Moto 360, een van de eerste Android Wear-smartwatches

Moto360De eerste fabrikant die een toestel aan heeft gekondigd met daarop Android Wear is Motorola. De Moto 360 lijkt in het eerste gezicht op een doodnormaal (maar ietwat dik) horloge, maar onder dat eenvoudige uiterlijk zit dus een smartwatch. Motorola zegt zelf over het toestel dat het alles is wat je nodig hebt, gecombineerd met een design dat je wilt hebben. Het toestel houdt je via subtiele notificaties op de hoogte van diverse zaken en door je pols te draaien kun je zien wie je belt of mailt.

De Moto 360 zal in diverse kleuren verkrijgbaar zijn over de hele wereld, beginnende in de Verenigde Staten de komende zomer.

Bron: GSMArena


Tags: , , , , ,