Google laat smartphone-prototype met 3D-sensoren zien

Google heeft het smartphoneconcept Project Tango gepresenteerd. Het toestel dat Google gebruikt voor dit concept heeft 3D-sensoren aan boord die de omgeving kan ‘zien’ en om kan zetten in data op de telefoon.

Google laat smartphone-prototype met 3D-sensoren zien

Project TangoProject Tango is een project van het bedrijf Movidius, dat daarvoor samenwerkte met de Motorola-tak Advanced Technology and Projects. Die tak van Motorola is echter deel van Google. Movidius heeft een speciale chipset ontwikkelt waarmee dieptedata omgezet kan worden in bruikbare data op een telefoon. Om die dieptedata aan te leveren wordt hoogstwaarschijnlijk een camera gebruikt die diepte kan zien. Zo kan een telefoon de omgeving zien in 3D en op die manier kan er direct een soort 3D-model opgebouwd worden.

De speciale chipset die voor die project ontwikkeld is, de Myriad 1, zal werken naast de normale processor die in een telefoon zit. Het accuverbruik zou zeer beperkt zijn waardoor de accuduur van de telefoon er niet minder door wordt. De overige hardware in de telefoon is niks over bekendgemaakt.

Uiteindelijk moet Project Tango ingezet gaan worden voor gaming maar ook voor het navigeren in bijvoorbeeld gebouwen. Gebruikers kunnen 3D-navigatiekaarten maken in gebouwen die vervolgens gebruikt kunnen worden om door die gebouwen te navigeren.

Project Tango prototypeWanneer Google en Movidius van plan zijn om het concept om te zetten in een daadwerkelijk product dat verkocht kan worden is niet bekend. Wel kun je je inschrijven als je geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van apps voor Project Tango. Google heeft 200 ontwikkeltoestellen beschikbaar. Om er eentje te bemachtigen moet je je inschrijven en uitleggen wat voor app je wilt maken. Google verwacht alle ontwikkeltoestellen rond 14 maart verstuurd te hebben.

Bron: Google


Tags: , , , , , , ,