De Samsung Galaxy Gear is aangekondigd

De geruchten over de Galaxy Gear zijn bevestigd want het slimme horloge van Samsung is aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Een release-datum is nog niet bekendgemaakt.

Samsung introduceert de Galaxy Gear

Galaxy Gear schermHet kan zomaar een nieuwe hype worden: de smartwatch. De pols-accessoires bestaan alweer een tijdje maar nu komt ook Samsung er mee. De Samsung Galaxy Gear is aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn en daarmee wordt een nieuw hoofdstuk geopend voor Samsung. De Galaxy Gear heeft een 1,63 inch Super Amoled-scherm met een resolutie van 320×320 pixels. Door die resolutie op dat kleine schermpje zal het beeld toch erg scherp ogen. 1,63 inch is wel erg klein. We hebben even een vergelijking gemaakt met een drietal andere populaire toestellen om te laten zien wat je kunt verwachten van de grootte.

Galaxy Gear grootteDe Galaxy Gear beschikt over 4GB opslaggeheugen, 512MB werkgeheugen, een 1,9-megapixelcamera, een processor van rond de 800MHz en een 315mAh-accu.

Apps en bediening

Uiteraard zijn apps belangrijk want je wilt wel wat kunnen met je smartwatch. Ook de bediening is belangrijk want het moet intuïtief werken. Navigatie door de menu’s gaat door de vegen. Qua apps heb je de beschikking over een camera, klok, agenda, het weer, fitnessapps en het maken van memo’s.

Om samen te werken met je telefoon moeten de twee apparaten zich binnen 1,5 meter van elkaar bevinden en de verbinding wordt tot stand gebracht via Bluetooth. Uiteraard kun je ook bellen via de Gear. Het apparaat maakt daarvoor verbinding met je smartphone en omdat de Gear een microfoon en speaker bevat heb je geen headset nodig. Maar wat we ons wel afvragen: hoe hou je hem aan je oor op een normale manier? Dat gaat erg lastig worden waarschijnlijk.

Galaxy Gear verschijnt snel op de markt

Galaxy Gear kleurenDe Galaxy Gear zou snel uitgebracht gaan worden en krijgt een prijskaartje van 299 euro. Door krijg je een eerste generatie smartwatch van Samsung die alleen werkt in combinatie met een Galaxy Note 2, Note 3, Galaxy S3 of S4 en die waarschijnlijk elke avond aan de oplader moet. Het apparaat lijkt dan ook nog niet bedoeld voor de massa.


Tags: , , ,