Samsung Galaxy Pocket aangekondigd

De Samsung Galaxy familie blijft gestaag groeien en vandaag is er de Galaxy Pocket bijgekomen. Een klein budget toestel voor de mensen die gewoon een simpele smartphone willen zonder teveel toeters en bellen.

Samsung Galaxy PocketDe Samsung Galaxy Pocket is een enorm klein toestel en is niet bedoeld voor mensen die enorm veel van hun smartphone verwachten. De processor van de Pocket vinden we bijvoorbeeld ook terug in de Galaxy Ace, wat eveneens geen krachtpatser is, maar wel een degelijk toestel. Ook het scherm is met een grootte van 2.8 inch en een resolutie van 320×240 niet gericht op de gadget ‘freak’. Gewoon een simpele telefoon dus voor mensen die wel een smartphone willen, maar niet hun bankrekening willen plunderen. Whatsappen, emailen, navigatie, even wat opzoeken op het internet, een fotootje schieten, het is allemaal mogelijk met de Pocket. De adviesprijs is 139 euro (waarschijnlijk wordt de winkelprijs een stuk lager) en hij moet dit voorjaar uitkomen in Nederland. Een exacte datum is nog niet bekend.

Het is een mooi, klein telefoontje, maar wij vragen ons af waarom Samsung hem uitbrengt. We hebben al de Galaxy Ace, Galaxy Y en Galaxy Gio, die allemaal ongeveer hetzelfde doen. Vooral de Galaxy Y en Gio lijken érg veel op elkaar qua uiterlijk en specificaties. Meer keuze is natuurlijk niet verkeerd, maar veel keuze tussen toestellen die weinig van elkaar verschillen is een ander verhaal. Ondanks dat zal de Galaxy Pocket een prima keuze zijn voor als je wel een smartphone wilt, maar geen € 500,- wil uitgeven.


Tags: , , ,