Gerucht: Samsung werkt aan Galaxy Gear

Samsung heeft een patentaanvraag ingediend voor (de) Samsung Galaxy Gear. Het gaat hierbij om draagbare elektronische apparaten die kunnen communiceren met andere ‘slimme’ apparaten. Klinkt als de beschrijving van een smartwatch!

Samsung Galaxy Gear een verzamelnaam?

Concept smartwatchEr gaan al even geruchten over een slimme horloge van Samsung. Er is nu echter een patentaanvraag opgedoken waaruit blijkt hoe het horloge gaat heten en wat het gaat doen. De naam zal hoogstwaarschijnlijk Samsung Galaxy Gear zijn, al kan Galaxy Gear ook een verzamelnaam zijn waar de smartwatch onder zal vallen. Dan de beschrijving van de Galaxy Gear:

Draagbare digitale elektronische apparaten in de vorm van een polshorloge, polsband of armband die in staat is om toegang tot internet te verschaffen en om voor het ontvangen en verzenden van telefoongesprekken, e-mails en berichten; draagbare elektronische handzame aparaten in de vorm van een polshorloge, polsband of armband voor draadloze ontvangst, opslag en/of overdracht van data en berichten en het bijhouden van persoonlijke informatie; smartphones; tablet computers; draagbare computers

De beschrijving laat ons denken dat Samsung Galaxy Gear een verzamelnaam is voor de slimme horloges van Samsung en dus niet de naam van dé smartwatch van Samsung. Mogelijk zal er dus een Galaxy Gear S1 komen of een Galaxy G1 waarbij de G voor Gear staat.

Bron: Engadget


Tags: , , , ,