Samsung komt met Gear 2 en Gear Fit

Gisteren werd de Samsung Galaxy S5 gepresenteerd maar daarnaast heeft het bedrijf ook nieuwe smartwatches aangekondigd.. De Gear 2 moet de huidige Gear-smartwatch vervangen en de Gear Fit is voornamelijk bedoeld voor sportfanaten.

Samsung Gear 2

De Samsung Gear is niet heel erg goed ontvangen en miste volgens de vele reviews teveel functies en was te beperkt. Nu komt Samsung met de Gear 2, en wel in twee varianten: de gewone Gear 2 en de Gear 2 Neo. Deze lijkt qua design veel op de eerste Gear maar is hier en daar wel wat verbeterd. Het schermpje heeft nog altijd een grootte van 1,63 inch met een resolutie van 320×320 pixels. De processor is nu een 1GHz-dualcore, wat een flinke verbetering is ten opzichte van de 800MHz-processor uit de eerste Gear. De accuduur zou twee tot drie keer zo lang zijn.

Samsung Gear 2Het verschil tussen de Gear 2 en de Gear 2 Neo is dat de Neo geen camera heeft en dat de normale Gear 2 gemaakt is van metaal terwijl de Neo gemaakt is van plastic. Net als de vorige Gear zijn ook deze twee apparaatjes alleen maar te verbinden met bepaalde Samsung-telefoons. De Gear 2 gaat 299 kosten en de Gear 2 Neo gaat 199 euro kosten.

Samsung Gear Fit

Samsung Gear Fit designsNaast de Gear 2 is ook de Gear Fit aangekondigd. Deze smartwatch heeft een ietwat vreemd ontwerp en maakt gebruik van een smal scherm in plaats van een vierkant scherm. De Gear Fit heeft een gebogen Super Amoled-scherm met een grootte van 1,84 inch en met een resolutie van 432 x 128 pixels. Dit toestel is vooral bedoeld voor sportliefhebbers volgens Samsung. Zo is er bijvoorbeeld een hartritmesensor ingebouwd en er is een stappenteller aanwezig. Die gegevens kunnen vervolgens gebruikt en geanalyseerd worden door de S Health-app van Samsung. Ook kan de Gear Fit notificaties van je smartphone weergeven, waardoor het ook dienst kan doen als smartwatch.

De Gear Fit moet 199 euro gaan kosten.

Samsung Gear Fit

 


Tags: , , , , , , ,