Samsung werkt aan smartphones met gebogen scherm

Samsung gaat in het vierde kwartaal van dit jaar een smartphone met gebogen scherm aankondigen en er komt volgens geruchten een nieuwe Smartphone-serie met nieuwe high-end smartphones.

Samsung introduceert in oktober eerste smartphone met gebogen scherm

Samsung gaat een smartphone met gebogen scherm introduceren in oktober, dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens een Galaxy Note 3-evenement in Zuid-Korea. Meer dan dat is nog niet losgelaten dus er is nog genoeg ruimte voor speculatie. Begin dit jaar toonde Samsung al de flexibele Youm-schermen, maar die techniek zal niet in de nieuwe smartphone zitten. Mogelijk wordt de Youm-techniek wel gebruik om het gebogen scherm mogelijk te maken.

Samsung gebogen scherm

Naast dat het er heel erg gaaf uit ziet heeft het gebogen scherm ook nog een aantal voordelen. Zo breekt een gebold scherm minder snel en je kunt meer scherm kwijt op een kleinere smartphone. Naast Samsung heeft LG eerder dit jaar ook al aangegeven dat ze met een smartphone zullen komen met een gebogen scherm.

Samsung werkt aan nieuwe high-end serie

Ook is er een gerucht verschenen over een nieuwe serie smartphones van Samsung. Deze serie zou de nieuwe high-end serie gaan worden. Deze serie zou erg dunne smartphones bevatten met metalen behuizingen, betere camera’s met optische beeldstabilisatie en flexibele of gebogen schermen. Het klinkt allemaal erg lekker maar de prijs zal er dan ook wel naar zijn. Samsung zou namelijk van plan zijn deze toestellen qua prijs boven de Galaxy Note-serie te positioneren. Om even aan te geven waar je dan aan moet denken: een losse Galaxy Note 3 kost op dit moment rond de 700 euro.

Bron: Reuters


Tags: , , , ,