Samsung toont flexibel scherm in januari

Op de  elektronicabeurs CES in de tweede week van januari 2013 zal Samsung een flexibel amoled-scherm gaan tonen. Het scherm zal de grootte hebben van een Samsung Galaxy Note 2-scherm en is bedoeld voor het gebruik in smartphones.

Samsung gaat 5,5 inch flexibel scherm tonen op CES

Flexibel amoled schermHet bericht van een gebogen scherm is geen verrassing en komt van Samsung zelf. Geruchten doen al langer de rondte en zijn nu dus bevestigd door het bedrijf zelf. Het flexibele scherm zal een grootte hebben van 5,5 inch en een resolutie van 1280×720. Dit flexibele scherm zal gebogen kunnen worden, maar niet opgerold. Of de Galaxy Note 3 of Galaxy S4 een flexibel scherm gaan gebruiken is echter nog maar zeer de vraag. Die toestellen gaan naar alle waarschijnlijkheid een full-hd-resolutie gebruiken, waardoor het 1280×720 flexibele scherm afvalt. Toch zijn wij erg blij met dit bericht van Samsung. Flexibele schermen zijn al een behoorlijke poos in ontwikkeling, maar nu lijkt het eindelijk af te stevenen op toepassingen voor de consument.

Flexibele schermen van Samsung al in massaproductie

Volgens geruchten is Samsung inmiddels begonnen met de massaproductie van flexibele schermen, wat erop duidt dat ze relatief snel gebruikt zullen gaan worden in consumenten-elektronica. Dat wil overigens niet zeggen dat we volgend jaar al met buigbare telefoontjes rondlopen. Mogelijk zullen de schermen in het begin namelijk ingezet worden als bijna onbreekbaar component van de smartphone. Het scherm is een van de meest kwetsbare onderdelen van de hedendaagse telefoon en een flexibel scherm kan het een van de sterkste onderdelen maken. Geen gebarsten scherm meer wanneer je telefoon een keertje op de vloer stuitert!

Bron: CNET


Tags: , , ,