Samsung Galaxy Note 2 met flexibel scherm?

Enkele geruchten spreken al een tijdje over een mogelijke release van de opvolger van de Galaxy Note, en nu spreken nieuwe geruchten over mogelijke flexibele schermen. Waar of te mooi om waar te zijn?

Samsung Galaxy LogoSamsung (en andere bedrijven) werken al een tijdje aan flexibele schermen voor smartphones. Het grote voordeel van dit soort schermen is niet eens het feit dat ze buigbaar zijn, want dat is nu met de niet-buigbare behuizingen nog niet te benutten. Nee, het grote voordeel van een flexibel scherm is dat het een héél stuk sterker is dan een conventioneel scherm. Ook kan het scherm dunner zijn omdat je bijvoorbeeld geen gebruik meer maakt van een glazen laag op het scherm ter bescherming. Samsung zou tijdens verschillende shows veelvuldig flexibele OLED schermen laten zien en het gerucht gaat dat deze techniek zijn weg heeft gevonden naar de Samsung Galaxy Note 2.

httpv://www.youtube.com/watch?v=HU2nG9qy6vs

Als resultaat kan de Note 2 dunner en een stuk sterker zijn. Je kunt hem niet om je pols wikkelen, want dat duurt nog wel een paar jaar. Wij hopen echter dat deze techniek ook zijn weg vindt naar andere smartphones want wat is er nou fijner dan je telefoon laten vallen en hem op kunnen rapen zonder dat het scherm compleet gebarsten is? Kom maar op met die flexibele hardware!

httpv://www.youtube.com/watch?v=JGNs2gtWDdo


Tags: , , , ,