Is dit de telefoon van de toekomst?

2016, Nederland – Is je telefoon niet flexibel genoeg? Dan komt Samsung met de ultieme oplossing! De nieuwe Samsung Galaxy Skin is een mogelijke ‘game changer’ in de smartphone markt.

Samsung Galaxy SkinWe zijn het allemaal wel zat zo onderhand. Al jaren lijken smartphones in zowel ontwerp als functionaliteit op elkaar. Samsung gaat het nu echter compleet anders doen. Hun nieuwe Galaxy Skin wordt buigbaar! Ja, we hebben het er al een hele tijd over en steeds zeggen ontwikkelaars dat buigbare telefoons er ‘bijna’ aan komen maar nu is het dan toch echt zo ver. De Samsung Galaxy Skin is buigbaar in zijn geheel dankzij het gebruik van grafeen en kan onder andere gebruikt worden als armband/horloge. Het toestel krijgt een 4 inch SUPER AMOLED Flexible type scherm met een resolutie van 800×480, er zit een 8 megapixel camera op en een HD projector en het draait op onlangs aangekondigde Android. Flexy. Verder is er nog niet veel bekend over het futuristische toestel, maar dit gaat een schok teweegbrengen in de telecomwereld.

Samsung Galaxy Skin productfotoHet bovenstaande nieuwsbericht kan over een paar jaar zomaar waarheid worden. Een flexibele telefoon klinkt nog als toekomstpraat, maar designer Heyon You heeft toekomstdromen omgezet in een enorm gaaf ontwerp. Hij heeft het toestel de Samsung Galaxy Skin genoemd en het is alle kanten op te buigen. Zo kun je hem op het dashboard van je auto zetten en als navigatie gebruiken, je kunt hem gebruiken om presentaties te projecteren op je werk en je kunt hem als wekkerradio naast je bed neerzetten.

Het design ziet er in ieder geval enorm gaaf uit en het is bijna onvoorstelbaar dat de techniek om zoiets te maken al bestaat. Het enige probleem op het moment zijn de batterij en andere hardware die niet buigbaar zijn. Ook daar wordt echter al aan gewerkt. Zo zijn Australische wetenschappers al bezig met een grafeen batterij en gezien de eigenschappen van grafeen zou die batterij zomaar buigbaar kunnen zijn. Dus vooralsnog is het nog toekomstpraat en kunnen we er enkel van dromen, maar wie weet dragen we over een paar jaar wel allemaal een telefoon om onze pols. Voor meer foto’s kun je overigens terecht op Yankodesign.com. Daar zie je ook de verschillende toepassingen waarvoor je het toestel kunt gebruiken.