Samsung Galaxy S3 van keramiek?

Een paar nieuwe geruchten omtrent de Samsung Galaxy S3 zijn opgedoken. De achterkant zou van keramiek zijn, het scherm zou prachtig zijn en een stuk groter dan diens voorloper, de Galaxy S2.

BGR heeft van anonieme bronnen een aantal details gekregen over de Samsung Galaxy S3. Zo heeft het toestel volgens geruchten een Super AMOLED Plus HD scherm van 4,8 inch. Dat scherm moet ongekende pracht-en-praal op je netvlies branden. Het meest opvallende gerucht is echter niet het scherm maar de achterkant van het toestel. Dat zal namelijk gemaakt worden van keramiek. Nu zul je denken: maar dat breekt toch heel snel? Ja, dat dachten wij ook, tot we het bericht over de One serie van HTC gisteren lazen. HTC gebruikt bij de One S een speciale techniek om aluminium héél wat sterker te maken. Volgens HTC heet dit ‘ceramic finish’. Zou Samsung deze techniek ook toe gaan passen op de Galaxy S3? Die ‘ceramic finish’ is namelijk 4x harder en krasbestendiger dan normaal aluminium. Ook zal de Galaxy S3 volgens geruchten 7mm dik zijn, maar dat nemen we vooralsnog met een flinke korrel zout!

Galaxy S3 mockupHier zijn de specificaties die tot nu toe ‘bekend’ zijn:
– Een door Samsung ontwikkelde quad-core processor. Mogelijk een nieuw type Exynos, al heeft Samsung gezegd dat die pas in 2013 in smartphones verschijnt.
– Android 4.0 Ice Cream Sandwich.
– 2GB RAM geheugen.
– 8 megapixel camera aan de achterkant en 2 megapixels aan de voorkant.
– Super AMOLED Plus HD scherm van 4,8 inch.
– Keramiek achterkant, mogelijk in de vorm van speciaal behandeld aluminium.
– Mogelijk heel weinig ruimte rondom het scherm, waardoor het scherm aanzienlijk groter is dan dat van de Galaxy S2, maar het toestel niet of nauwelijks groter is.
– Ondersteuning voor 4G LTE, al hebben we daar in Europa vrij weinig aan.

Tijdens het Mobile World Congress gaan we geen Samsung Galaxy S3 aankondiging zien. De reden is dat Samsung een apart evenement wil houden om dit vlaggenschip voor 2012 aan te kondigen. Dat evenement zal volgens geruchten ergens in de lente of vroeg in de zomer gehouden worden. We wachten dus nog even geduldig af!

Bron: BGR.com


Tags: , ,