Samsung komt met snellere Galaxy S4

Samsung heeft een snellere variant van de Samsung Galaxy S4 aangekondigd. In eerste instantie zal de snellere versie alleen uitkomen in Zuid-Korea, maar later moet het toestel ook naar andere landen komen.

Nieuwe Samsung Galaxy S4 ondersteunt lte-advanced

Samsung Galaxy S4 liggendMomenteel zit er in de Samsung Galaxy S4 een Snapdragon 600-processor, maar later dit jaar komt er een Galaxy S4 uit maar daarin een Snapdragon 800. Die Snapdragon 800 is een stukje sneller dan de 600-variant en ondersteund het snellere 4G-netwerk (lte-advanced) in Zuid-Korea. Dat snellere 4G-netwerk kan downloadsnelheden bieden tot 300Mbit/s, maar moet wel ondersteund worden door een SoC (system on a chip). In augustus of september gaat het netwerk in Zuid-Korea live, maar wij moeten er in Nederland nog ‘iets langer’ op wachten. KPN geeft aan dat het nog zo’n zes á zeven jaar kan duren voordat het lte-advanced-netwerk in gebruik genomen wordt.

Naast Samsung komt ook LG met nieuwe smartphone

De snellere Samsung Galaxy S4 zal spoedig uitkomen in Zuid-Korea en daarna volgen er mogelijk ook releases in andere landen. Of het toestel ook naar Nederland komt is niet bekend. Naast Samsung zal ook LG met een Snapdragon 800-smartphone komen om het snellere 4G-netwerk in Zuid-Korea te ondersteunen. Dit is mogelijk een gloednieuw toestel waar verder nog niks over bekend is.

Bron: Reuters


Tags: , , , , ,