Samsung toont flexibel scherm op CES

Flexibele schermpjes, een onderwerp waarover regelmatig nieuwtjes verschijnen. Het lijkt er nu echter steeds meer op dat flexibele schermen binnenkort al toegepast gaan worden. Zo heeft Samsung de YOUM Flexible-lijn aangekondigd.

Samsung kondigt flexibele schermen aan in Las Vegas

YOUM-flexibleSamsung heeft op de CES-beurs in Las Vegas zijn ‘YOUM Flexible’-lijn aangekondigd, bestaande uit verschillende flexibele schermen. Het meest interessante is het scherm voor de smartphone. Daarbij is gebruik gemaakt van een flexibel amoled-scherm. Op de CES werd vooral aandacht geschonken aan de daadwerkelijke buigbaarheid van het scherm. Zo kon deze om de behuizing heen gebogen worden waardoor het scherm zich zowel voor- als achterop het scherm kan bevinden. Dit biedt leuke opties voor nieuwe toepassingen. Specificaties of een release datum zijn niet gegeven.

YOUM-flexible 2Flexibel scherm mogelijk al in de Samsung Galaxy S4

Een andere toepassing, waar we het al vaker over hebben gehad, is om flexibele schermen toe te passen in niet-flexibele smartphones. Flexibele schemen zijn namelijk behoorlijk dun en bijna niet kapot te krijgen. Een traditionele Samsung Galaxy S3 met een flexibel scherm zou aanzienlijk sterker zijn dan een Galaxy S3 met een normaal scherm. Het scherm is meestal de zwakke schakel van een telefoon, dus flexibele schermen zijn een zeer welkome verbetering. Mogelijk gaan we een dergelijke toepassing van flexibele schermen al zien in de Samsung Galaxy S4 want geruchten gaan dat de massaproductie van flexibele amoled-schermen al is gestart!


Tags: , , ,