LG brengt eind dit jaar smartphone met flexibel scherm uit

LG zal dit jaar nog met een smartphone komen met een flexibel oled-scherm. Dit bericht is geen gerucht, niet afkomstig van een of andere anonieme bron, maar gemeld door de vicepresident van het bedrijf.

LG druk bezig met de toekomst van smartphones

Flexibel scherm LGHet lijkt erop dat ‘de toekomst’ met kleine stapjes dichterbij komt. Wie had vijf jaar geleden gedacht dat flexibele schermen zo snel hun weg zouden vinden naar de consument? Niet veel mensen waarschijnlijk, maar het zit er toch écht aan te komen. Yoon Bu-hyun, vicepresident van LG, heeft namelijk bekendgemaakt dat LG aan het einde van dit jaar met een smartphone komt met daarin een flexibel scherm. Meer informatie is  -logischerwijs – niet gegeven maar het klinkt wel spannend allemaal. Zo vragen wij ons af of alleen het scherm flexibel is, of dat er puur gebruikt wordt gemaakt van de positieve eigenschappen ervan. En is het toestel zelf flexibel en in welke mate? LG werkt voor de ‘flexibele’ smartphone samen met LG Display.

Ook Samsung druk bezig met de toekomst van smartphones

Van Samsung is ook bekend dat ze druk bezig zijn met flexibele schermen. Al meerdere malen hebben ze prototypes laten zien en ook zij willen mogelijk al dit jaar een smartphone met zo’n scherm op de markt brengen. Eerder deze maand kwam echter het bericht naar buiten dat de productie van deze schermen vertraging op had gelopen. In datzelfde bericht hebben we het ook even over LG gehad. Het bedrijf had namelijk een subsidie van 55 miljoen dollar gekregen van de overheid voor de ontwikkeling van flexibele schermen. Ook zou het bedrijf bezig zijn met een 60 inch doorzichtige flexibele televisie met een resolutie van 4K.

Waar is Apple mee bezig op dit moment?

Een bedrijf dat doorgaans vrijwel niks loslaat over waar het mee bezig is, is Apple. Er verschijnen wel eens geruchten, maar het is onmogelijk te voorspellen in hoeverre sommige geruchten waar zijn of niet. Apple komt in het najaar naar alle waarschijnlijkheid met de iPhone 5S en die zal (als we de geruchten moeten geloven) qua design redelijk hetzelfde zijn als de iPhone 5, gemaakt van aluminium en glas. Als LG en/of Samsung eind dit jaar inderdaad met flexibele schermen komen dan lopen zij opeens flink voor op Apple wat betreft technische hoogstandjes. In feite kunnen de twee Koreaanse bedrijven dan haast niet kapot te krijgen smartphones leveren, wat een flink verschil is met een telefoon van glas en aluminium. Apple zal dit ongetwijfeld ook weten en zal ongetwijfeld ergens mee bezig zijn, maar waarmee? Gaat de iPhone 6 misschien een flexibel scherm krijgen? Het lijkt er nu in ieder geval al op dat 2014 het jaar van de flexibele schermen gaat worden!

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,