Dit jaar mogelijk nog geen Flexibele schermen van Samsung

De flexibele schermen van Samsung hebben mogelijk vertraging opgelopen. Er zouden problemen zijn met het lucht- en waterdicht maken van de schermen waardoor er vertraging ontstaat in de productie.

Flexibele schermen van Samsung mogelijk vertraagd

Flexibel scherm samsungMomenteel is Samsung druk bezig met flexibele schermen, maar het bedrijf loopt tegen een aantal problemen aan. Zo zijn de schermen enorm gevoelig voor water en lucht. Om die reden moeten ze lucht- en waterdicht gemaakt worden door ze te omhullen met een plastic laag. Dat proces is echter erg traag en per scherm zou het tientallen minuten duren om die laag toe te passen. De technologie is afkomstig van het bedrijf Vitex Systems en Samsung zou kijken naar alternatieven om de productietijd flink in te korten. Momenteel zou er echter al vooruitgang geboekt zijn en is de tijd ingekort naar ongeveer twee minuten. Onduidelijk is echter of deze vooruitgang geboekt is met de technologie van Vitex Systems of met een alternatieve technologie.

Ook LG druk bezig met flexibele schermen

Ook LG werkt aan flexibele schermen en om die productie een duwtje in de rug te geven heeft de Koreaanse overheid het bedrijf een subsidie gegeven van 55 miljoen dollar. Samsung heeft die subsidie niet en het is dan ook onduidelijk in hoeverre dit invloed gaat hebben. Ook is niet helemaal duidelijk hoever LG inmiddels is met de flexibele schermen. Wel zou het bedrijf bezig zijn met een transparant flexibel 4K-scherm van 60 inch. Hoever ze daarmee zijn is niet duidelijk, maar vaak is het proces om dergelijke technieken toe te passen op een kleiner formaat scherm een stuk eenvoudiger en goedkoper. Als LG in korte tijd dit transparante flexibele scherm kan presenteren kan dat betekenen dat kleinere varianten niet lang op zich laten wachten.

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,