Samsung en LG nog niet klaar met 3D smartphones

Het is even een hype geweest: smartphones met 3D schermen waarbij je geen brilletje nodig hebt. Die hype is nu behoorlijk afgezwakt, maar Samsung ziet er nog steeds toekomst in.

Samsung’s vice president, Nick DiCarlo, ziet mobiele 3D technologie als een manier om meer in je content getrokken te worden. “Denk aan een smartphone die tegelijkertijd 3D HD streams aan verschillende apparaten kan aanbieden zoals een monitor of televisie. Klinkt overdreven? Met de steeds krachtiger wordende mobiele processors en slimme ontwikkelaars die de lat steeds hoger leggen kan deze evolutie waargemaakt worden.”, aldus DiCarlo. Ook denkt hij dat mobiele apparaten vrij snel de primaire bron worden voor het bekijken van video’s. DiCarlo zeg hierover: “Er is niks dat je telefoon of tablet ervan weerhoudt om je huidige multimedia speler over te nemen.”

Henry Nho, Mobile Platform Architect bij LG, ziet het potentieel van 3D gebonden aan de kracht van processors. “Als je video’s opneemt of foto’s maakt, heeft je smartphone de kracht om 2D en 3D tegelijkertijd op te nemen, zodat je later kan kiezen wat je wilt kijken.” Het delen van 3D wordt ook belangrijker en Nho denkt dat je op een dag de mogelijkheid hebt om 3D te delen met je televisie via WiFi door middel van een simpele veeg over je scherm.

Samsung heeft tot op heden nog geen smartphone met een 3D scherm op de markt gebracht, maar dat komt volgens het bedrijf omdat ze wachten op krachtigere hardware. LG heeft wel al 3D toestellen op de markt gebracht, maar die hebben het qua verkopen nooit heel erg goed gedaan. Momenteel is 3D dus echt meer een gimmick dan een handige en nuttige toevoeging. Bij televisies zie je eigenlijk hetzelfde, want ook daar het is het meer een leuke toevoeging dan iets wat daadwerkelijk iets extra’s toevoegt. Veel mensen zullen voor dagelijks gebruik nog altijd 2D verkiezen boven 3D. Misschien dat het in de toekomst, als de apparatuur krachtiger wordt, anders zal zijn. Samsung en LG zien de toekomst in ieder geval rooskleurig!

Bron: Cnet


Tags: , ,