Android 4.2: meerdere accounts en kinderslot

Een anonieme bron heeft aan The Next Web wat details vrijgegeven over Android 4.2, de Android Nexus tablets en de LG Nexus smartphone.

Google organiseert op 29 oktober een persevenement

Op 29 organiseert Google een persevenement in New York. We weten dat het om Android zal gaan, maar wat Google precies gaat presenteren is nog niet officieel bekendgemaakt. Wel zijn er verschillende geruchten naar buiten gekomen over wat Google allemaal gaat laten zien.

Android 4.2

Android 4.2 fotoalbumEen van de meest hardnekkige geruchten is dat Google Android 4.2 officieel gaat presenteren. Deze nieuwste versie van Android bouwt verder op Android 4.1 en voegt wat mooie veranderingen toe. Zo zal er een tweede notificatiebalk aanwezig zijn met snelle instellingen zoals wifi, GPS en Bluetooth. Dergelijke instellingen bouwen fabrikanten vaak al standaard in maar het zal nu ook in Android zelf aanwezig zijn. Ook gaat Android 4.2 mogelijk meerdere gebruikersaccounts ondersteunen. Dit is vooral een handige functie voor tabletgebruikers, aangezien die vaak door meerdere mensen gebruikt worden. Ook kun je voor accounts een kinderslot instellen. Naast nieuwe functies worden er ook een hoop zaken aangepast, zoals bijvoorbeeld de fotogallerij. Foto’s zullen in Android 4.2 op een polaroid-achtige manier getoond worden.

httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ybzSAyFvAXA

LG Nexus

De LG Nexus is volgens de anonieme bron een feit en deze zal ook op 29 oktober onthuld worden. De LG Nexus zal beschikken over een 1,5GHz quad-core Snapdragon S4 Pro processor, 2GB werkgeheugen en ‘maar’ 8GB aan opslaggeheugen. Het scherm heeft een grootte van 4,7 inch en een resolutie van 1280×720. De LG Nexus zou daarnaast ook draaien op Android 4.2.

LG Nexus 4Bron: ZDNet & Nu.nl


Tags: , , , , ,