LG Nexus wordt 29 oktober aangekondigd

Drie dagen lang elke dag een bericht over de LG Nexus. En in die drie dagen gaan we van gerucht naar mogelijke bekendmaking. Het kan dus snel gaan want LG en Google gaan de LG Nexus mogelijk op 29 oktober aankondigen.

LG Nexus aankondiging op 29 oktober

LG Nexus lek - voorkantDe Franse krant Le Figaro schrijft dat LG en Google op 29 oktober de LG Nexus gaan aankondigen. Vervolgens zal het toestel in december al in de winkels liggen. Dit zal de vierde Nexus-telefoon zijn die Google in samenwerking met een smartphonefabrikant uitbrengt. Doorgaans worden Nexus-telefoons geleverd met de nieuwste versie van Android en bij de LG Nexus zal er Android 4.1.2 op draaien. Verder heeft de telefoon volgens geruchten een gloednieuwe Snapdragon S4 processor aan boord. De S4-processors die tot nu gebruikt worden zijn dual core varianten en de LG Nexus zal een quad core variant aan boord krijgen.

Keuze voor LG is opmerkelijk

De keuze voor LG is vrij opmerkelijk. Het is wel een bekend merk maar LG heeft wereldwijd niet heel veel marktaandeel weten te veroveren. Toch gaat het sinds dit jaar wel wat beter en dat komt voornamelijk door de nieuwe L-serie van LG. Die nieuwe toestellen van het merk hebben ervoor gezorgd dat het marktaandeel in een aantal landen is gestegen tot 5 procent, wat best een knappe prestatie is. Daarnaast blijft LG zich volledig storten op Android en zullen er geen smartphones gemaakt worden met bijvoorbeeld Windows Phone 8.

Voor de volledige specificaties en duidelijke foto’s kun je terecht in het nieuwsbericht van gisteren.

Bron: Le Figaro


Tags: , , , , , ,