LG Mako wordt mogelijk een Nexus telefoon van LG

Er gaan geruchten dat LG de nieuwe Nexus telefoon gaat maken. Nexus is het model dat Google gebruikt als vlaggenschip voor nieuwe versies van Android. Voorheen hebben HTC en Samsung al Nexus telefoons gemaakt.

LG Mako E960 wordt LG Nexus?

LG Nexus lek - voorkant LG E960 Mako is de productnaam van het toestel, maar hij zal uitkomen als de LG Nexus of iets wat daar sterk op lijkt. Het zal de eerste smartphone zijn van LG die de naam Nexus draagt. LG maakt smartphones met prima specificaties, maar op software-gebied hebben ze een slechte naam. Een telefoon met de standaard versie van Android, zonder grafische schil, kan dus positief uitpakken voor het merk. Wat wel vreemd is, is dat vermoedelijk Android 4.1 Jelly Bean op de gelekte foto’s te zien is terwijl je eerder Android 4.2 zou verwachten.

Specificaties zien er netjes uit

Qua specificaties kan dit een behoorlijk krachtige smartphone worden. Zo zou er een quadcore S4-processor in zitten met een snelheid van 1,5GHz. Momenteel is de dualcore S4-processor een van de snelste voor smartphones, dus een quadcore variant is alleen maar goed nieuws. Verder zal de schermgrootte rond de 4,7 inch zijn met een resolutie van vermoedelijk 1280×768 en zal er 2GB werkgeheugen aanwezig zijn. Overigens zou deze LG E960 ook de mogelijkheid bieden tot draadloos opladen. De Android-versie van het toestel op de gelekte foto’s  is Android 4.1.2.

LG Nexus lek - achterkantLG Nexus lek - softwareLG Nexus lek - zijkant

Bron: Engadget


Tags: , , , , , ,