Android Jelly Bean op meer dan de helft van alle Android-toestellen

In juli 2012 kwam Android 4.1 Jelly Bean uit. Versies 4.2 en 4.3 die later in 2012 en 2013 volgenden vielen ook nog onder de naam Jelly Bean en nu, bijna anderhalf jaar na de eerste release, staat het op meer dan 50 procent van de Android-toestellen.

Android Jelly Bean meestgebruikte Android-versie

Android VersiesIn totaal staat Jelly Bean op 52,1 procent van de Android-toestellen en daarmee is het nu de meestgebruikte versie van Android. Nu is die natuurlijk mooi om te zien want het geeft aan dat meer dan de helft van de Android-toestellen redelijk up-to-date zijn. Er zijn echter nog altijd nog heel wat Android-toestellen die nog draaien op Gingerbread (uit 2010). Die versie staat namelijk op 26,3 procent van de toestellen. Daarna volgt Ice Cream Sandwich, en die staat op 19,8 procent van de toestellen.

Vergelijk diverse Android-toestellen op GMSacties.nl

Het updaten naar Android 4.3 zal de komende maanden nog wel rustig verdergaan maar er bestaat ook een kans dat fabrikanten 4.3 overslaan en direct doorgaan naar Android 4.4. De cijfertjes zullen er over enkele maanden dus waarschijnlijk héél anders uit zien.

Bron: Pocketnow


Tags: , , , ,