Huawei brengt telefoon met zowel Android als Windows Phone niet meer uit

Vorige week maakte Huawei bekend dat het een telefoon uit wilde brengen met daarop zowel Android als Windows Phone. Je kunt dan kiezen tussen beide besturingssystemen. Dat plan is nu echter van de baan.

Geen Android en Windows Phone op dezelfde telefoon

Windows Phone AndroidHuawei maakte bekend een dual-boot smartphone uit te willen brengen met daarop twee systemen, Android en Windows Phone. Al vrij snel na de bekendmaking ontstond er een discussie over een dergelijke telefoon. Google heeft namelijk in het verleden al eens laten weten het niet te willen dat er naast Android ook nog een ander systeem op een apparaat staat en ook Microsoft zou het niet op prijs stellen. Nu, een week na de bekendmaking van Huawei, is er gezegd dat er “op dit moment geen plannen zijn voor het lancering van een smartphone met twee besturingssystemen“.

De hamvraag is nu: hebben Microsoft of Google een stokje voor het plan gestoken? Het is niet ondenkbaar want plannen om apparaten uit te brengen met twee besturingssystemen zijn eerder al eens afgeschoten door beide partijen. Blijkbaar willen ze geen smartphone of tablet delen met de concurrent. Of Huawei in de toekomst nog eens gaat kijken naar dual-booting is niet bekend maar voorlopig hoef je er niet op te wachten. Het is ook nog maar de vraag hoeveel mensen een dergelijk toestel zou willen hebben.


Tags: , , , , , , ,