Nokia kleurt groen & Microsoft wil Android-apps

Sinds het laatste kwartaal van 2013 zijn er tal van geruchten geweest omtrent de Nokia Normandy/X, de eerste Android-telefoon van Nokia. Nu blijkt ook Microsoft wat te willen met Android en Nokia heeft zijn veranderd in… groen?

Nokia X, het begin van een gewaag plan?

Over twee weken vind het Mobile World Congress plaats en dan moet er een hoop duidelijk worden maar voor nu zitten we nog met losse puzzelstukjes. Dat de Nokia X er aan zit te komen is bijna geen twijfel meer over mogelijk. Er zijn zoveel geruchten die elkaar complimenteren dat het bijna niet meer nep kan zijn. Nokia is in feite al zo goed als overgenomen door Microsoft dus dat betekent dat Microsoft erachter staat dat er een toestel uit gaat komen met het besturingssysteem van de concurrent. En daarbovenop komt nog eens dat Microsoft er naar kijkt om Android-apps te laten draaien op Windows Phone. En dan is er nog eens de kleur van Nokia want die is veranderd in groen!

Wat begon met een gerucht over een Nokia-telefoon met Android is dus uitgegroeid tot iets veel groters.

Nokia Normandy startscherm en kleurenMicrosoft wil Android-apps misschien naar Windows Phone brengen

Android MarketVolgens The Verge zou Microsoft intern een discussie voeren over het ondersteunen van Android-apps in Windows Phone. Android-apps zullen dan gedownload kunnen worden vanuit de Windows Store. Een van de argumenten om dit plan uit te voeren is dat Windows Phone meer apps nodig heeft om aantrekkelijk te zijn voor het grote publiek. Veel van de bekende apps verschijnen tegenwoordig redelijk snel op Windows Phone, maar vooral de kleinere, lokale apps ontbreken nog altijd.

Er kleeft ook een nadeel aan het uitvoeren van dit plan. Ontwikkelaars hoeven dan namelijk niet meer te ontwikkelen voor Windows Phone omdat een app voor Android werkt op beide systemen. Tegenstanders van het plan denken dan ook dat als dit doorgaat het het begin van het einde is van Windows Phone. Tevens worden Windows Phone-apps vaak gemaakt met bepaalde design-richtlijnen, waardoor veel apps op een zelfde manier werken en een uiterlijk hebben dat aansluit op Windows Phone. Als Android-apps toegelaten worden op Windows Phone zal dat uniforme karakter deels verdwijnen.

Het is nog niet bekend wanneer er een beslissing wordt genomen maar als het plan doorgaat wordt het mogelijk pas doorgevoerd in Windows (Phone) 9.

Nokia kleurt groen

Nokia FacebookDe kleur van Nokia is blauw. Dat is al jaren zo geweest, maar Nokia heeft sinds vandaag een ander kleurtje, althans op Facebook, Twitter en Google+. De kleur die momenteel gebruikt wordt is groen en het gerucht gaat dat het te maken heeft met Android en de aanloop naar het Mobile World Congress. De uitnodiging voor de persconferentie die tijdens het Mobile World Congress plaats vindt had ook al een groene tint.  Volgens CNet heeft een woordvoerder van Nokia gezegd dat de groene kleur een teaser is voor ‘wat nog komen gaat’.

We hebben even keken welke kleuren groen er nog meer zijn en de kleur die Nokia momenteel gebruikt komt niet terug in de gelekte foto’s van de Nokia X, het zit niet in Windows Phone en het is niet gelijk aan de kleur van Android.

Groen KleurenAlles lijkt toe te werken naar iets groots en alle ogen zijn momenteel gericht op de Nokia X. Niet vanwege specificaties of design, maar vanwege Android. Een stap die voor velen onmogelijk leek lijkt dan toch genomen te worden. We zullen het zien over twee weken!

Meld je aan voor de Nokia X alert en blijf op de hoogte van acties!

Tags: , , , , , , , ,