Gerucht: Nokia is nog steeds bezig met Android

16 september plaatste we het gerucht dat Nokia een Lumia zou hebben die draait op Android. Dat prototype zou echter nooit op de markt komen vanwege de overname door Microsoft. Of komt er wél een Nokia met Android op de markt?

Lumia-prototype met Android al in vergevorderd stadium

Er zouden al 10.000 toestellen van Nokia met daarop Android geproduceerd zijn, er zou een Snapdragon 200 als processor in zitten en het project zou al in vergevorderd stadium zijn. Het gerucht is afkomstig van de Chinese website CTechnology en in hoeverre de informatie klopt is niet duidelijk. Nokia zou volgens het gerucht pas stoppen met de ontwikkeling wanneer de overname van Nokia door Microsoft goedgekeurd is (mogelijk eind dit jaar/begin volgend jaar). Een aantal zaken zijn echter een beetje vreemd in dit verhaal:

– De Snapdragon 200-processor is bedoeld voor budgettoestellen en Nokia heeft voor zijn budgetlijn de Asha-telefoons.
– De overname door Microsoft gaat vrijwel zeker goedgekeurd worden en dat weet Nokia waarschijnlijk ook wel. Doorgaan met de ontwikkeling terwijl je weet dat het waarschijnlijk voor niks is betekent dat je geld verspilt.
– Waarom zou je 10.000 toestellen van een prototype laten produceren waarvan niet zeker is dat het ooit op de markt gaat verschijnen?

Dat Nokia een prototype Lumia heeft met daarop Android willen we best geloven. Dit toestel zou een mogelijke ‘exit-strategy’ zijn voor het geval dat Windows Phone niet voldoet aan verwachtingen en van de markt verdwijnt. Maar een Android-telefoon uitbrengen net wanneer Windows Phone terrein wint zou een hele rare zet zijn. De geloofwaardigheid van het gerucht is dus op zijn minst discutabel te noemen. We vragen ons wel af hoe een budget-Lumia met Android er uit zou zien. Misschien wordt de Lumia 520 als basis gebruikt?

Budget Android LumiaBron: CTechnology (Chinees)


Tags: , , , , ,