Nokia heeft een Lumia-prototype met Android

Nokia had een werkende Lumia met daarop Android klaar staan. Het toestel was nooit bedoeld voor in de winkels maar zou gebruikt zijn bij onderhandelingen met Microsoft.

Nokia had werkende Android-smartphone

Nokia zou intern gewerkt hebben aan een Lumia met daarop Android. Het prototype was helemaal klaar en was bedoeld om druk te zetten op onderhandelingen met Microsoft. Heel veel details zijn er niet maar het toestel moest Microsoft zeggen dat er ook nog andere opties zijn behalve Windows Phone. Nokia zou bang zijn dat Microsoft onder het Surface-label smartphones zou gaan maken en wilde op deze manier de druk wat opvoeren zodat Nokia dé Windows Phone-fabrikant zou blijven.

Lumia met Android

Ziet een Lumia met Android er ongeveer zo uit?

Het is nog maar de vraag hoe Nokia het gedaan zou hebben met een Android-Lumia. De Android-markt wordt namelijk gedomineerd door Samsung en elk ander merk heeft enorm veel moeite met het concurreren met Samsung. Een tijd terug verscheen zelfs het bericht dat behalve Samsung er geen enkele fabrikant is die veel winst haalt uit Android-toestellen. Met dat in het achterhoofd heeft Nokia het dus beter in het Windows Phone-kamp, waar de fabrikant zo’n 80 procent van de markt in handen heeft.

Bron: ZDNet


Tags: , , , ,