Gerucht: Nokia X (Normandy) is een Asha-toestel en komt uit in maart

De Nokia Normandy heet Nokia X en komt in maart uit, mét aan boord het besturingssysteem Android. Het begint er steeds meer op te lijken dat het veelbesproken toestel dan toch echt de winkels gaat bereiken.

Nokia X zal een Asha zijn

Nokia Normandy startscherm en kleurenAl vanaf het begin zijn veel ogen gericht op de Normandy, een toestel van het recentelijk door Microsoft overgenomen Nokia, dat draait op Android. Nokia had alle pijlen gericht op Windows Phone en na de overname door Microsoft zou het ondenkbaar zijn dat er nog andere toestellen behalve Lumia’s en Asha’s uit zouden komen. En die laatste lijn toestellen is hier een beetje de onruststoker. De Asha-serie is erg populair in de opkomende markten. Een Asha kost doorgaans erg weinig maar biedt wel smartphone-functionaliteiten. Het enige wat mist is een volwassen ecosysteem.

Nokia X combineert diverse systemen

En dan is er de Nokia X (voorheen de Normandy) welke deel uit zal maken van de Asha-serie maar draait op een eigen versie van Android met een Windows Phone-uiterlijk. Een hele mond vol maar op basis van de diverse geruchten zal bovenstaande akelig dicht bij de waarheid zitten. Zo kan Microsoft/Nokia een goedkope smartphone bieden, behouden ze het uiterlijk van Windows Phone waardoor mensen er bekend mee raken en omdat het draait op Android zullen mensen het mogelijk eerder kopen én heb je genoeg apps tot je beschikking. Daarnaast genereer je nogal wat media-aandacht als je als Microsoft met een Android-telefoon komt. Nokia Normandy kleurtjesDe Nokia X zal op een aangepaste versie van Android draaien, heeft een 4 inch scherm met een resolutie van 480×800 pixels, een 5-megapixelcamera, een 1,2GHz dual-core processor, 512MB werkgeheugen en 4GB opslag met de mogelijkheid uit te breiden. Mogelijk komt er ook nog een dual-sim variant van het toestel uit. De Nokia X zal volgens geruchten in maart uitkomen.

Meld je aan voor de alert van de Nokia Normandy en krijg bericht zodra je het toestel kunt bestellen!

Bron: GSMarena


Tags: , , , , , , ,