Gerucht: Nokia werkt aan een smartphone met Android

Langzaam maar zeker lekken er details uit van de nieuwe toestellen van Nokia die eerder al voorbijkwamen als codenamen. Dit maal gaat het over de Nokia Normandy, welke mogelijk over Android zal beschikken.

Nokia Normandy bestormt de Android-stranden

In eerste instantie werd gedacht dat de Nokia Normandy een brug zou zijn tussen Windows Phone en Windows RT, maar toen bleek dat de Normandy iets te maken zou hebben met de Asha line-up van Nokia. Een brug tussen Asha en Lumia? Een beetje lastig om daar een idee van te krijgen, tot nu. Meerdere bronnen hebben The Verge nu gezegd dat de Normandy op Android zal draaien en dat het de volgende stap zal zijn in de wereld van budget-telefoons van Nokia.

Nokia Normandy AndroidDe Android-versie die op de Normandy staat zal los staan van Google en geen Play Store bevatten. Mogelijk is de Android-versie die Nokia gebruikt behoorlijk aangepast aan Nokia’s wensen en willen ze niet verbonden zijn met concurrent Google. Het toestel wordt nu al een tijdje getest en werknemers is geïnformeerd dat het toestel in de planning staat voor 2014.

Microsoft kan nog roet in het eten van de Normandy gooien

Toch is er nog een kanttekening. Mogelijk is er al begonnen aan het werken aan de Normandy voordat de deal met Microsoft gemaakt werd. Microsoft zal niet heel blij zijn met een toestel dat draait op software van de concurrent en kan de release dwarsbomen. Nokia opereert nu nog op zichzelf en kan een dergelijk toestel nog uitbrengen, maar dat kan lastiger worden als de overname volledig afgerond is. Nokia moet dus snel zijn met de Normandy anders kan het hele verhaal wel eens niet doorgaan.

Het is apart dat Nokia voor een eigen versie van Android zou kiezen voor een budgettoestel. Zo werkt Windows Phone bijvoorbeeld erg goed op goedkope hardware. De Lumia 520 is bijvoorbeeld een erg goedkope smartphone maar weet nog steeds erg goede prestaties te leveren. Wel zou het kunnen zijn dat Nokia door middel van een goedkope Android-telefoon mensen wil binden aan het merk om ze op die manier aan de duurdere Lumia’s te krijgen. Daarmee zou de Normandy een soort landingsvoertuig zijn om mensen over de streep te trekken. Nokia zou bijvoorbeeld Android zo aan kunnen passen dat het een Windows Phone-tintje heeft. Misschien zoiets als het onderstaande plaatje?

Nokia Android

Bekijk acties van vier populaire Nokia Lumia’s! Abonnementen beginnen al bij gemiddeld iets meer dan 11 euro per maand!

Bron: The Verge


Tags: , , , , ,