Microsoft mag (gedeelte van) Nokia overnemen

Vandaag vond de stemming plaats over de overname van Nokia door Microsoft. Zo’n overname moet namelijk goedgekeurd worden door aandeelhouders voordat het hele verhaal doorgaat. Bijna unaniem werd ingestemd met de overname.

Nokia wordt gedeeltelijk van Microsoft

Microsoft LumiaDe aandeelhouders van Nokia hebben met een overweldigende 99,7 procent ingestemd met de overname van Nokia door Microsoft. We zeggen wel overname maar niet heel Nokia wordt overgenomen. Nokia wordt namelijk niet volledig onderdeel van Microsoft. Microsoft neemt Nokia’s Devices and Services over voor 5,44 miljard euro en krijgt een licentie van tien jaar op de patenten van Nokia. Ook mag Microsoft gebruikmaken van de HERE-diensten die gebruikt worden voor navigatie.

Nokia blijft in principe gewoon Nokia, maar die naam zal niet meer prijken op de Lumia’s. Patenten en diverse diensten blijven gewoon eigendom van Nokia maar Microsoft mag er gebruik van maken.

Volgende stap voor Microsoft is het kiezen van een nieuwe CEO

De volgende stap voor Microsoft is het aanstellen van een nieuwe CEO. Op dit moment is Steve Ballmer CEO van Microsoft maar hij moet plaats maken voor een vervanger. Ballmer zou niet snel genoeg veranderingen door kunnen voeren en moet dus vervangen worden door iemand die wél snel in kan springen op de constant veranderende markt. Een van de mogelijke vervangers is Stephen Elop, momenteel nog CEO van Nokia. Elop zal de Devices-afdeling van Microsoft gaan leiden maar wordt later dus misschien ook CEO van Microsoft. Hoe het ook gaat lopen: er gaat een hoop veranderen bij de twee technologie-giganten.


Tags: , , , , , ,