Nokia verkoopt minder smartphones, ondanks Lumia’s

Hoe hard ze het ook proberen en hoe goed ze ook hun best doen, Nokia kan maar niet van de grond komen met hun Lumia-smartphones. Als gevolg daarvan zakt het totale aantal telefoonverkopen en wordt er verlies gemaakt.

De Lumia-reeks moest hét paradepaardje worden van Microsoft en Nokia en hoewel de toestellen over het algemeen zeer goed ontvangen worden, vallen de verkopen nog altijd flink tegen. Momenteel heeft Nokia de Lumia’s 610, 710, 800 en 900 op de markt gebracht en deze zijn wereldwijd verkrijgbaar. Toch zijn er afgelopen kwartaal maar 4 miljoen Lumia’s verkocht en op internationaal niveau is dit enorm weinig. Kijk bijvoorbeeld naar de Samsung Galaxy S3: één toestel dat wellicht de 10 miljoen verkopen gaat halen binnen niet al te lange tijd. En hoewel de Lumia in de lift zit is het totaal aantal verkochte smartphones aanzienlijk teruggelopen tot ongeveer 10 miljoen verkochte toestellen in het tweede kwartaal van 2012. Ten opzichte van vorig jaar is dat een daling van maar liefst 40%.

Nokia smartphone verkopenIn het afgelopen kwartaal is er een verlies gemaakt van 1 miljard euro, wat gelijk is aan het eerste kwartaal van dit jaar. Nokia verwacht dat deze trend zich nog voort blijft zetten in het derde kwartaal maar dat het in het vierde kwartaal anders zal gaan. In het vierde kwartaal komt namelijk Windows Phone 8 uit en dat moet volgens Nokia de zaken flink verbeteren. Laten we het hopen!

Bekijk alle Windows Phone telefoons

Tags: , , ,