Nokia verkoopt minder smartphones

Het eerste kwartaal van 2012 is weer voorbij en dat betekent interessante cijfertjes van de fabrikanten. Nokia breekt het ijs deze keer en niet met goed nieuws. De smartphone verkopen zijn namelijk met de helft gedaald.

Lumia900In het eerste kwartaal van vorig jaar verkocht Nokia 24,2 miljoen smartphones. Nu, een jaar later, is dat aantal gedaald naar 12 miljoen. In een jaar tijd is het aantal verkochte smartphones dus met de helft gedaald. De Lumia’s doen het nog altijd niet zo heel erg goed met maar 2 miljoen verkochte toestellen. Het populairste Lumia toestel zou de Lumia 710 zijn. Exacte cijfers van de andere besturingssystemen zijn nog niet vrijgegeven.

In totaal heeft Nokia in het eerste kwartaal 83 miljoen telefoons verkocht, wat een kwart minder is dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Volgens Nokia komt dit door toenemende concurrentie. Wij hopen nog steeds dat Windows Phone een geduchte concurrent gaat worden van Android en de iPhone. Het is een mooi systeem, het is een innovatief systeem en de twee smartphone-giganten kunnen wel wat concurrentie gebruiken.

Bron: Nokia


Tags: , ,