Nokia Normandy met Android duikt weer op

Er komt wel een Nokia met Android, er komt geen Nokia met Android, er komt wel een Nokia met Android en zo gaat het maar door. De Nokia Normandy is omhuld met mysterie, maar ondanks dat zijn er nieuwe plaatjes van het toestel uitgelekt.

Nokia Normandy blijft maar opduiken in geruchten

Nokia heeft alle pijlen gericht op Windows Phone en zeker nu het (bijna) overgenomen is door Microsoft is het moeilijk voor te stellen dat er nog wat anders komt dan Windows Phone-toestellen. Ze zullen waarschijnlijk wel doorgaan met de Asha-lijn voor opkomende markten maar die toestellen draaien dan ook op Nokia’s eigen Symbian-besturingssysteem. Een Nokia-toestel met Android is op dit moment dus redelijk ondenkbaar, maar toch blijven geruchten omtrent de Nokia Normandy de kop op steken. Een Nokia met Android, zou het dan toch waar zijn?

Nokia Normandy rendersDe bekende Twitteraar @evleaks heeft een drietal renders van de Nokia Normandy online geplaatst en daarop is te zien dat het toestel op Android draait. Zo zie je de status-balk, twee SIM-icoontjes (dual-SIM dus), een agenda, iemand die gebeld wordt en Skype. Nu is zoiets natuurlijk kinderlijk eenvoudig te maken dus nemen we de gelekte plaatjes nog even met een korrel zout.

Nokia Normandy draait op Android 4.4

Het houdt echter niet op bij die plaatjes want iemand heeft het toestel getest met een benchmark-app. De modelnaam van de Normandy is RM-980 A110 en het toestel heeft een 4 inch scherm met een resolutie van 480×854 pixels, een 5-megapixelcamera en een Snapdragon-processor. Het toestel zou draaien op Android 4.4.1 KitKat.

De Normandy zou nog in ontwikkeling zijn en zou dit jaar uit moeten komen. Een team zal bij Nokia blijven werken aan het toestel, ook nadat de toesteldivisie is overgenomen door Microsoft.

Bron: GSMArena.com


Tags: , , , , ,