Gerucht: Toch geen Android-toestel van Nokia

Vorige week kwam het gerucht naar buiten dat het toestel van Nokia met codenaam Normandy op een aangepaste versie van Android zou draaien. Nu zegt een insider echter dat het niet klopt.

Nokia werkte aan Android, maar nu niet meer

Nokia Normandy AndroidGeruchten over een Android-toestel van Nokia zijn er al langer en geruchten over de Nokia ‘Normandy’ gingen ook over Android. Nu heeft een insider tegen het Chinese CTechnology gezegd dat Nokia niet aan een Android-toestel werkt, al is dat ooit anders geweest. Nokia heeft in het verleden namelijk wel gewerkt aan een Android-toestel, en dat ging onder leiding van Peter Skillman, voormalig vicepresident van MeeGo UX en hoofd design van HERE. In 2010 was Skillman vicepresident van Palm.

Draagbare accessoires de nieuwe focus van Nokia?

Nokia Technology BrilHet werken aan een Android-toestel werd gedaan door een aparte divisie die niet naar Microsoft zou gaan. Nokia mag na de overname echter twee jaar lang niet de eigen naam gebruiken voor telefoons en het uitbrengen van een telefoon onder een andere naam zou niet rendabel zijn. Telefoons zouden dus niet meer in de pijplijn zitten maar in plaats daarvan zou Nokia werken aan draagbare accessoires. Hierbij moet je denken aan flexibele schermen, draadloze technologie en elektromagnetisch opladen.

Dit gerucht staat dus haaks op het gerucht van vorige week. De informatie is echter niet bevestigd dus het kan zomaar zijn dat er wél nog aan een Android-telefoon gewerkt wordt. Het is dus even afwachten wat Nokia daadwerkelijk van plan is maar de geruchten zijn erg sappig.

Bron: GSMarena


Tags: , , ,