Artikel: wat kunnen we van alle merken verwachten in 2015?

We hebben het al gehad over wat we kunnen verwachten van Samsung in 2015 omdat daar een belangrijk deel van de line-up uitgelekt is, maar hoe zit het met andere merken? Wat gaan bijvoorbeeld HTC, Sony en LG doen? En gaat Nokia een comeback maken?

Lees terug wat je kunt verwachten van Samsung in 2015. Een flink deel van de line-up is al uitgelekt en wij hebben uitgebreid gekeken naar de diverse uitgelekte toestellen.

2014 was een bewogen jaar voor diverse merken en de laat voor goede smartphones is enorm hoog gelegd. Nieuwe features, betere designs, ongelooflijke specificaties en veel topmodellen zijn dan ook zeer aan elkaar gewaagd. Wat betreft smartphones was 2014 dan ook een zeer mooi jaar, maar echt héél spannende dingen hebben we niet gezien. Het ging in veel gevallen vooral om verbeteringen en updates. De vraag is echter of 2015 daar wat aan gaat veranderen. We hebben even de belangrijkste merken op een rijtje gezet om te kijken wat we kunnen verwachten.

Apple

Strength-AppleVoor Apple was 2014 een jaar waarin veel veranderde. Een ander design voor de iPhone 6, twee grotere modellen en de introductie van een eigen betaalsysteem. Voor een merk dat voorheen vooral kleine veranderingen doorvoerde was dit dus nogal wat en niet zonder succes uiteraard! Het is dan ook de vraag wat 2015 gaan brengen. We kunnen er waarschijnlijk alvast rustig van uit gaan dat de iPhone 7 ergens in september aangekondigd gaat worden, maar de vraag is wat we er van kunnen verwachten. Ook stond 2014 voor Apple in het teken van de problemen rondom GT Advanced Technologies en de productie van saffierglas.

Wij denken dat de veranderingen dit jaar niet zo drastisch zullen zijn als dit jaar met de iPhone 6 en 6 Plus, maar dat het weer een soort update zal zijn zoals voorgaande jaren. Wel is het gerucht verschenen dat Apple in 2015 met een nieuw 4 inch-iPhone zal komen. Deze iPhone zou vooral gericht zijn op vrouwen, maar buiten dat is er niks over bekend. Een naam weten we niet, specificaties zijn er nog niet en het is niet duidelijk of deze iPhone een variant zal zijn op de huidige iPhone 6 of op het nieuwe 2015-model.

HTC

HTC-Desire-820Na een vervelend 2013 lijkt het erop dat HTC 2014 positief af gaat sluiten. De HTC One (M8) heeft het érg goed gedaan en ook de Desire-modellen zijn als zoete broodjes over de toonbank gegaan. HTC lijkt de zaken weer op orde te hebben en die lijn hopen ze natuurlijk door te kunnen zetten in 2015.

Een van de toestellen die we in 2015 kunnen verwachten is de opvolger van de One (M8). Dit toestel, dat misschien niet de naam One (M9) gaat krijgen maar ‘Hima’, zal waarschijnlijk een waardige opvolger worden. Zo zou er een bloedsnelle Snapdragon 810-chipset in zitten, een 20,7-megapixelcamera aan de achterkant en een 4- of 13-megapixelcamera aan de voorkant. De resolutie van het scherm zou ‘slechts’ 1080×1920 pixels bedragen. De HTC One (M9) komt mogelijk al in maart uit!

Verder kunnen we waarschijnlijk weer een Mini-variant verwachten van de nieuwe One evenals een nieuwe reeks Desire-modellen. Misschien ook een opvolger van de Desire Eye?

Huawei

Huawei Ascend P7 achterkantHuawei heeft dit jaar een record aan smartphones verkocht en dat is niet zo gek want de populariteit van het merk groeit en de toestellen die uitgebracht worden zijn dik in orde! Huawei combineert vaak goede specificaties met een erg scherpe prijs en dat klinkt veel consumenten als muziek in de oren.

In 2015 wil Huawei meer focussen op high-end smartphones en we kunnen dan ook minder goedkope modellen verwachten van het merk. De Ascend P7 en G7 zullen hoogstwaarschijnlijk een opvolger krijgen, maar verwacht ook een nieuwe Mate en nu Y-modellen. Huawei wil in 2015 in totaal 100 miljoen smartphones verkopen, 20 miljoen meer dan dit jaar. Het relatief nieuwe merk gaat 2015 dus vol goede moed te tegemoet!

LG

LG-G3-schermLG bevond zich dit jaar een beetje op de achtergrond en kwam minder in het nieuws dan de diverse andere merken. Wel werd de LG G3 enorm goed ontvangen maar verder was het voor LG een rustig jaartje. Net als diverse andere merken gaat mogelijk ook LG snijden in hun smartphone-aanbod.

Mogelijk brengt LG in 2015 slecht één flagship-model uit, namelijk de LG G4. Over de G4 is nog niks bekend, maar mogelijk krijgt het toestel een 5,3 inch-scherm met enorm dunne randen. LG heeft dit scherm dit jaar laten zien en mogelijk wordt het toegepast in de LG G4. Opvolgers van de diverse LG L-toestellen zullen mogelijk ook wel verschijnen in 2015. Maar voor nu is LG’s 2015 nog zeer mysterieus.

Sony

Sony-XperiaSony is net als LG in 2014 eigenlijk vooral erg op de achtergrond gebleven met als gevolg dat de Xperia’s niet heel erg goed verkocht werden, ondanks dat het gewoon prima toestellen zijn. Misschien dat 2015 voor verandering kan zorgen! Sony heeft wel al aangegeven minder toestellen uit te willen geven en dat de focus zal gaan liggen op klantbehoud.

Een van de toestellen die we in 2015 gaan zien is de Xperia Z4. Dit toestel heeft (volgens geruchten) een 5,4 inch-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels waarmee het de eerste UHD-smartphone van Sony wordt. De processor zou een 2,7GHz quad-core processor zijn (Snapdragon 805), er zou 4GB werkgeheugen aanwezig zijn en een 20,7-megapixelcamera. Naast de Xperia Z4 zou ook de Z4 Ultra uitgebracht worden welke dezelfde specificatie heeft maar dan met een 5,9 inch-scherm en een 16-megapixelcamera.

Waarschijnlijk krijgen de Xperia M2 en Xperia E3 ook opvolgers in 2015.

Nokia

Nokia-Lumia-9302014 was voor Nokia eigenlijk maar een somber jaar. De mobiele divisie werd namelijk overgenomen door Microsoft waarna de naam Nokia voor nieuwe Lumia’s geschrapt werd. 2015 kan er echter wel eens héél anders uit gaan zien.

Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht dat we Nokia op moesten nemen in dit lijstje, tot dat er deze week een foto uitlekte van de Nokia C1, een smartphone die mogelijk al in het eerste kwartaal van 2015 uit gaat komen. Deze smartphone heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels, 2GB werkgeheugen, 32GB opslag, achterop een 8-megapixelcamera en voorop een 5-megapixelcamera. De C1 zou draaien op Android 5.0 met een eigen uiterlijk van Nokia en het toestel wordt geproduceerd door Foxconn omdat Nokia zelf geen smartphones mag produceren.

Gaat Nokia in 2015 een comeback maken?

Microsoft

Lumia-MicrosoftMicrosoft heeft de telefoontak van Nokia overgenomen, Nokia Lumia omgetoverd tot Microsoft Lumia en langzaam zijn alle overige overgenomen Nokia-onderdelen omgetoverd tot Microsoft-onderdelen. Het moet voor Microsoft dan ook een enorm druk jaar geweest zijn. Windows Phone, het besturingssysteem van de software-gigant, lijkt in ieder geval in delen van de wereld in de lift te zitten qua marktaandeel en Lumia’s worden over het algemeen goed ontvangen.

Maar wat gaat 2015 doen? De eerste helft krijgen we waarschijnlijk alleen maar budget-Lumia’s en mid-range-Lumia’s te zien. De release van het eerste flagship-model onder de vlag van Microsoft komt mogelijk pas rond september uit, mogelijk tegelijk met de release van Windows 10. Van de ene kant een slim idee om het zo aan te pakken, maar van de andere kant is het niet slim om gebruikers zó lang te laten wachten op een nieuw topmodel. Wat wel weer positief is, is dat álle Lumia’s die op Windows Phone 8 draaien in 2015 de update naar Windows 10 zullen krijgen.

 

 


Tags: , , , , , , , ,