Het gaat weer wat beter met HTC

Het lijkt erop dat HTC dit jaar positief af gaat sluiten. Na een rumoerige tijd met tegenvallende resultaten lijkt 2014 eindelijk weer een goed jaar te worden voor HTC, mede dankzij de succesvolle HTC One (M8).

HTCHTC probeerde al een paar keer eerder uit het dal te klimmen maar het lukte steeds maar niet. Met de eerste HTC One leek het tij gekeerd te zijn maar dat was maar van korte duur. Dit jaar met de HTC One (M8) is het echter wél gelukt, maar ook de Desire-lijn doet het erg goed. Er werd de afgelopen maand een omzet geboekt van 16,9 miljard Taiwanese dollars, omgerekend zo’n 437 miljoen euro. Het is niet super veel, maar alle beetjes helpen. Vergeleken met november vorig jaar is de omzet met zo’n 9 procent gestegen en vergeleken met oktober van dit jaar is de omzet met 7,5 procent gestegen.

Het lijkt er dus op dat het eindelijk weer wat beter gaat met HTC. De afgelopen maanden ging het al steeds beter, maar het was maar de vraag of dat tijdelijk was of blijvend. Het positieve resultaat lijkt dus blijvend te zijn. Buiten de release van de One (M8) om zijn er overigens ook andere dingen aangepakt bij HTC. Zo is het hoofd van de designafdeling al vertrokken, de marketing strategie is aangepakt en er zijn achter de schermen ongetwijfeld ook wat zaken aangepakt.

Deze week lekte de HTC One (M9) uit. Met het succes van de One (M8) leek een opvolger zo goed als zeker en het zou raar zijn als HTC er niet aan zou werken. De One (M9) gaat verder waar het vorige model gebleven heeft en heeft indrukwekkende hardware onder de motorkap zitten. Qua design zal het toestel waarschijnlijk veel gelijkenissen vertonen met de One (M8).

Bron:


Tags: , , , ,