HTC kondigt de One (M8) aan

HTC heeft de opvolger van de HTC One aangekondigd. Deze nieuwe versie draagt nog steeds dezelfde naam, maar stond voorheen bekend als de M8. De nieuwe One heeft als een van de nieuwe functies ‘Duo Camera’.

HTC introduceert de One (M8)

HTC One M8Geruchten over een opvolger van de One waren er al langer en HTC heeft het toestel nu aangekondigd. De One (M8) heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels, er zit een 2,3GHz quadcore-Snapdragon 801-processor in, 2GB werkgeheugen en 16GB opslag. De opslag kan uitgebreid worden met maximaal 128GB in de vorm van een MicroSD-kaartje.

Het meest opvallende is echt de twee camera’s op de achterkant. De primaire camera is dezelfde 4-megapixel ‘Ultrapixel’-camera als je in de HTC One vindt, maar deze keer wordt hij bijgestaan door een camera waarmee diepte-informatie opgeslagen wordt. Dit maakt het mogelijk een foto achteraf nog scherp te stellen. Aan de voorkant zit een normale 5-megapixelcamera zonder ultrapixel-technologie.

De HTC One (M8) is voorzien van Android 4.4.2 in combinatie met Sense 6 van HTC. Deze nieuwe versie van Sense is grotendeels hetzelfde als de vorige versie maar er zitten wel wat nieuwe functies in. Een van die functies is Motion Launch. Als een gebruiker de telefoon oppakt van bijvoorbeeld een tafel en dan op het scherm naar rechts veegt dan opent Blinkfeed. Als een gebruiker na het oppakken op het scherm naar links veegt dan opent het homescreen.

Bestel de HTC One (M8) nu al in combinatie met diverse abonnementen!

Het toestel komt over anderhalve week officieel in Nederland uit voor een adviesprijs van 679 euro.


Tags: , , , , ,