Details HTC One (M9) uitgelekt

De derde iteratie van de HTC One lijkt in de startblokken te staan en details van dat toestel zijn nu uitgelekt. Het toestel, dat wederom de HTC One heet krijgt dit keer de toevoeging ‘M9’ mee.

HTC-One-M8-voor-en-achterkantHTC zou de One (M9) volgend jaar tijdens het Mobile World Congress willen onthullen en een release zal ongetwijfeld kort daarna volgen. Daarmee komt de One (M9) ongeveer een jaar na de One (M8) uit. Deze werd in maart van dit jaar aangekondigd en uitgebracht.

De HTC One (M9) zou een 5,5 inch-scherm hebben met een resolutie van 2560×1440 pixels. De processor zou een Snapdragon 805 zijn en er zou 3GB werkgeheugen aanwezig zijn. Verder beschikt de One (M9) volgens het lek over een 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en een 3500mAh-batterij. Voor het geluid is een samenwerking aangegaan met Bose, maar hoe die samenwerking er uit ziet is niet bekend.

Het is opmerkelijk dat de One (M9) een 16-megapixelcamera zou bevatten. De eerdere twee One-modellen hadden een ultrapixelcamera met heel wat minder megapixels. Volgens veel gebruikers was de ultrapixelcamera echter een minpunt van de One. Een te lage resolutie en te slechte foto’s vergeleken met de concurrentie. Met de HTC Desire Eye zette HTC al een One-model op de markt met een normale camera (ook 16 megapixels) dus misschien dat HTC die strategie doorgetrokken heeft naar de One (M9).

Bron: BGR


Tags: , , ,